Ботев Пловдив победи Локомотив София с 6:на стадион "Христо Ботев" в мач от 15-я кръг на efbet Лига. Антоан Бароан и Самюел Акере отбелязаха по две попълнения, а Ивелин Попов, който празнуваше рожден ден, се разписа от дузпа, като Емануел Уме също вкара един гол. Ботев Пловдив бе много по-добрият отбор и изцяло контролираше събитията на терена. Гостите не успяха да се противопоставят по никакъв начин и очаквано загубиха срещата.

С тази победа Ботев Пловдив е вече 10-и с актив от 18 точки, докато Локомотив София остава 12-и с едва 14 пункта на сметката си.

start-photo.bg
14 снимки

Във втората минута Антоан Бароан направи чудесен пробив и опита удар по диагонала от трудна позиция, но той бе спасен с лекота от Бабукар Гайе. Секунди по-късно Самюел Акере бе намерен на фланга, като имаше много свободно пространство и нахлу в наказателното поле, като накрая пробва техничен удар с външен фалц, но не успя да уцели вратата.

В 4-а минута Самюел Акере и Антоан Бароан взаимодействаха чудесно помежду си, като Локомотив София не бе ориентиран в защита, а Бароан се ориентира бързо и насочи хубав удар с левия крак, с който преодоля Гайе, за да открие резултата - 1:0 за Ботев Пловдив.

В 12-а минута Локомотив София допусна грешка в центъра на терена, а Бароан взе топката и комбинира страхотно със Самюел Акере, който запази хладнокръвие и успя да завърши, за да удвои аванса на "канарчетата" - 2:0 за Ботев Пловдив.

В 32-а минута Антоан Бароан отново бе изведен в наказателното поле на противника, като имаше опция и за подаване, но реши да завършва сам, а ударът му премина на сантиметри от десния страничен стълб на Гайе.

В първата минута на добавеното време за първото полувреме футболист на Ботев Пловдив бе фаулиран в наказателното поле, а главният съдия отсъди дузпа. С изпълнението се нагърби Ивелин Попов, като реализира с хладнокръвие, с много сила и точност, без да остави някакъв шанс на Гайе да реагира - 3:0 за Ботев Пловдив.

В 48-а минута Ботев имаше нов чудесен шанс да се разпише, но Гайе успя да се намеси, а след това Атанас Чернев пропусна от непосредствена близост, като топката прелетя високо над напречната греда. В 56-а минута Антоан Бароан отново бе с топка в крака пред противниковото наказателно поле, като намери Емануел Уме, а последният овладя чудесно и завърши с топовен изстрел във вратата на Локомотив София.

В 66-а минута Ботев организира страхотна контраатака, а Самюел Акере намери в коридор Антоан Бароан, като последният показа добрият си завършващ удар и отбеляза втория си гол в мача - 5:0 за Ботев Пловдив.

В 77-а минута Ивелин Попов направи невероятен пас в коридор, виждайки Самюел Акере, който остана очи в очи с Бабукар Гайе, а играчът на Ботев Пловдив завърши хладнокръвно, отбелязвайки втория си гол в мача.

Стартови състави:

Ботев Пловдив: 1. Хидайет Ханкич, 5. Йонас Там, 10. Ивелин Попов, 11. Антоан Бароан, 16. Самюел Акере, 19. Антоан Конте, 20. Антонио Перера, 28. Янис Карабельов, 31. Уме Емануел, 38. Константинос Балоянис, 79. Атанас Чернев

Локомотив София: 1. Бабукар Гайе, 2. Гонсало Кардосо, 12. Бруно Франко, 4. Диме Димов, 26. Красимир Милошев, 22. Ивайло Найденов, 31. Красимир Станоев, 15. Лука Иванов, 21. Антони Иванов, 16. Симеон Мечев, 11. Карлос Франса