Етър и Левски не излъчиха победител, завършвайки 0:0 в мач от 18-тия кръг на efbet Лига. "Болярите" показаха добра и дисциплинирана игра през целия двубой и имаха превес в отправените точни удари по време на двубоя, а в заключителните минути на двубоя заиграха и в намален състав, след като Мариян Иванов получи втори жълт и съответно червен картон. Столичани не показаха необходимата агресия, а вратарят на "виолетовите" Анатоли Господинов трябваше да се намесва решително в края на двубоя.

По този начин Левски остава на осмата позиция в efbet Лига с актив от 18 точки, докато Етър е последен с 11.

Антон Узунов
19 снимки

Домакините имаха отлична възможност да открият резултата още в първата минута. Ловре Кнежевич се възползва от неразбирателство в защитата на Левски. Хърватинът напредна, но точно преди да нанесе удар Начо Монсалве с великолепен шпагат изби в ъглов удар.

Гостите отговориха две минути по-късно, когато Файсал Рерас центрира в наказателното поле, където Здравко Димитров продължи с глава към Найджъл Робърта. Нидерландецът нанесе удар с глава, но топката премина над напречната греда.

В следващите минути двата тима продължиха да действат на високи обороти, редувайки атаки към двете врати. Тимовете предприеха директни нападения, като в началните минути не се разчиташе на продължителни разигравания. В 8-ата минута капитанът на "болярите" Даниел Младенов получи в наказателното поле, след което отправи удар от въздуха, но топката премина над вратата.

Малко след това се получи разбъркване в наказателното поле на гостите, но Миси Мезу бе затворен от защитата на столичани и не успя да нанесе изстрел. Левски отговори с индивидуална акция на Найджъл Робърта. Нидерландецът проби в наказателното поле на домакините, но бе затворен добре от Мариян Иванов и Анатоли Господинов излезе и улови.

В 15-ата минута Ловре Кнежевич отправи изстрел от дистанция, който премина над вратата. Етър продължи да действа агресивно и заложи на атаки по левия фланг. След една от тях Симеон Мечев нанесе изстрел от границата на наказателното поле, но отново топката премина над вратата.

В следващите минути Левски на два пъти имаше възможност да застраши вратата на Анатоли Господинов след изпълнение на ъглови удари, но Здравко Димитров не показа точно центриране и опасностите бяха предотвратени. В средата на първото полувреме действията на терена предимно се развиваха в средата на терена. Левски имахе предимство във владението на топката, но Етър добре затваряше пространствата, опитвайки висока преса.

В 30-ата минута Найджъл Робърта изведе Здравко Димитров в наказателното поле на домакините. Крилото напредна и стреля по земя в далечния ъгъл, но топката излезе в аут. 

Пресата на Етър можеше да доведе до резултат в 38-ата минута, след като Начо Монсалве изпита трудности при изнасянето на топката, но Звонимир Микулич внимаваше и улови. Веднага след това гостите организираха атака по левия фланг. Здравко Димитров центрира остро в наказателното поле, където Драган Михайлович стреля, но топката премина над вратата. Защитникът имаше претенции за ъглов удар, но главният съдия Драгомир Драганов посочи играта да продължи с изпълнение на аут.

В 41-ата минута отново Здравко Димитров създаде неприятности за защитата на "виолетовите". Крилото подаде по земя около границата на наказателното поле, където Илия Юруков овладя и стреля технично, но топката премина на сантиметри от напрречната греда.

На почивката треньорът на Етър Александър Томаш замени Ловре Кнежевич и включи в игра Преслав Боруков. Домакините имаха отлична възможност да открият резултата в началото на втората част. Звонимир Микулич и Начо Монсалве не се разбраха при една висока топка, от което се възползва Миси Мезу, но изстрелът на нападателя премина над вратата.

В 49-ата минута резервната скамейка на Левски реагира бурно при фаул срещу Мартин Райнов на Божидар Кацаров, а причината беше, че халфът на "виолетовите" вече има жълт картон, но главният съдия Драгомир Драганов прецени, че не трябва да покаже второ официално предупреждение на играча.

Шест минути по-късно Здравко Димитров открадна топката в средата на терена от Найджъл Робърта. Бранителят нахлу в наказателното поле и стреля, но много неточно. "Болярите" продължиха да упражняват висока преса, което пречеше на гостите да изнесат топката.

Левски успя да спечели притежанието на топката, но домакините действаха добре подредени и не позволяваха да се стигне до опасност пред Анатоли Господинов. В 64-ата минута на двубоя в игра се появи Билал Бари, правейки официален дебют с фланелката на столичани.

В 72-ата минута "болярите" организираха атака отдясно, след което Алдаир отправи изстрел по земя от границата на наказателното поле, но той бе слаб и Звонимир Микулич улови. В заключителните десет минути на двубоя треньорът на Левски Славиша Стоянович включи в игра Валери Божинов, което означаваше, че гостите ще доиграят мача с трима централни нападатели. Найджъл Робърта и Билал Бари бяха позиционирани по крилата, а българинът застана на върха на атаката.

В 83-ата минута Кольо Станев се оказа на добра стрелкова позиция, но изстрелът му бе блокиран от Файсал Рерас, а лсед това Звонимир Микулич спаси удар от дистанция на Здравко Илиев. Левски отговори мигновено. Найджъл Робърта нахлу в наказателното поле, след което опита изстрел от малък ъгъл, но Анатоли Господинов спаси.

Две минути по-късно Етър остана в намален състав, след като Мариян Иванов получи втори жълт и съответно червен картон за нарушение срещу Валери Божинов. В 86-ата минута Драган Михайлович получи в наказателното поле на домакините и отправи удар от въздуха, но Анатоли Господинов внимаваше и спаси. В заключителните минути на двубоя Мартин Райнов отправи изстрел в наказателното поле, но топката премина над вратата. Това бе и последното по-сериозно положение пред една от двете врати.

Етър Левски

източник: sofascore.com

ЕТЪР - ЛЕВСКИ 0:0 / ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ НА efbet ЛИГА

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ЕТЪР: Анатоли Господинов, Здравко Илиев, Венелин Филипов, Пламен Крачунов, Мариян Иванов, Симеон Мечев, Божидар Кацаров, Гаетан Коуку, Алдаир, Ловре Кнежевич, Даниел Младенов

Треньор: Александър Томаш

ЛЕВСКИ: Звонимир Микулич, Живко Атанасов, Ребин Сулака, Начо Монсалве, Драган Михайлович, Файсал Рерас, Мартин Райнов, Илия Юруков, Насиру Мохамед, Здравко Димитров, Найджъл Робърта

Треньор: Славиша Стоянович

Гл. съдия: Драгомир Драганов

Стадион: "Ивайло", Велико Търново