Етър гостува на ЦСКА 1948 с амбиция да спечели първите си точки в първенството. Двубоят е днес от 21:00 часа, като любопитното е, че домакините са водени от легендата на Етър и доскорошен главен мениджър на тима Красимир Балъков, а пък наставникът на „виолетовите” Петко Петков преди това води именно ЦСКА 1948. Столичният рефер Васимир Маруан Ел-Хатиб ще ръководи срещата. Негови помощници са Иво Колев и Костадин Танчовски, а четвърти съдия е Никола Попов също от София.

Добрата новина за етърци е, че карантината им бе вдигната и поне наличните футболисти тренираха пълноценно през седмицата. Новото попълнение португалският външен халф Алдаир със сигурност ще е в групата за мача.

„Получихме разрешение да тренираме и водихме нормален тренировъчен процес. За съжаление загубихме още един играч за мача – Огнянов си изкара червен картон. Така вече футболистите, на които не можем да разчитаме, са седем”, коментира Петко Петков пред клубния сайт. Той ще разчита на същата група от предишния мач, допълнена с юноши, като вместо Огнянов ще вземе Алдаир.

„Ясно е, че ще ни е тежко в този мач, но не се отказваме и ще се опитаме най-после да вземем точки”, заяви Петков. Той сподели, че мачът за него не е по-особен, въпреки че е водил ЦСКА 1948, а и тимът вече се е променил доста.

„Много пъти съм бил в такава ситуация – днес си в един клуб, после излизаш срещу него, в професионалния футбол е така. В ЦСКА 1948 има доста промени, привлякоха немалко класни играчи. Ще подходим с необходимия респект, но в никакъв случай не и страх”, добави Петко Петков.

На 1 октомври предстоят отново тестове за коронавирус за целия отбор и ако те са отрицателни, тимът ще бъде много по-пълен за следващото домакинство на ЦСКА. Продължава да се работи и по селекцията.