Наставникът на Берое, Димитър Димитров - Херо, сложи край на зимната селекция на тима. Специалистът привлече цели седем нови попълнения - един българин и шестима чужденци. Със заралии се обвързаха вратарят Генадий Ганев, Крум Стоянов, Алиун Фол, Гаю Макута, Теди Мезаг, Стиви Фуртадо и последният нов - Октавио Мантека.

“Взехме достатъчно играчи, така че наистина можем да кажем, че това ще е селекцията ни за пролетта. Надявам се те да се адаптират бързо и да ни помогнат”, сподели Херо пред “Тема Спорт”.

Той разкри интересна подробност около последното попълнение - бразилецът Октавио Мантека. Преди да подпише със заралии, халфът изкара проби в Царско село. Старозагорци обаче са му предложили по-добри условия.

"Познавам добре Октавио. Исках го още докато бях треньор в Казахстан на Иртиш. Но тогава по една или друга причина не успяхме да го привлечем. Радвам се, че го взехме в Берое. Така че с него можем да сложим край на селекцията”, добави Димитров.

До неговото привличане се стигна, след като считаният за сигурен нов - Омар Косоко отказа да подпише със “зелените”.

“Не се разбраха с ръководството за условията. Ние повече нямаше какво да направим”, каза Херо.

Днес Берое подновява занимания. Тренировката ще е първа след лагера в Турция, който приключи с тежка загуба с 0:3 от полския Заглебие.

В сряда заралии приемат Нефтохимик в поредна контрола, а последната проверка ще е на 8-и февруари, когато за мач под Аязмото ще дойде друг тим от Втора лига - Ботев Гълъбово.