Носителят на Купата и Суперкупата на България Локомотив Пловдив приема Берое във втория петъчен двубой от 21-ия кръг на efbet Лига. Мачът е днес от 19:15 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA.

Треньорът на „черно-белите“ Александър Тунчев ще трябва да се справя отново без контузените Мартин Луков и Лукас Масоеро. Бранителят трябва да се възстанови в рамките на 2 седмици, докато ситуацията с вратаря е съвсем различна. „Смърфовете“ започнаха кампания за набирането на близо 200 000 лева, които ще са много ценни за получаването на лиценз. Ръководството на клуба пусна в продажба и виртуални билети за срещата със „заралии“. Много близо до дебют е перуанският национал Паоло Уртадо. През седмицата повиквателни за националните селекции на Таджикистан и Мозамбик получиха Парвиз Умарбаев и Дейвид Малембана.

След успеха срещу Лудогорец, "смърфовете" забравиха що е то победа и записаха две поредни равенства срещу Етър и ЦСКА.

Наставникът на Берое Димитър Димитров няма да може използва Кукула и Александър Василев за гостуването на „Лаута“. В същото време Карлос Охене вече не е част от отбора, след като си изкара директен червен картон срещу Левски за Купата на България. „Зелено-белите“ допуснаха 11 попадения през 2021 година и се намират в много лоша серия в последните си двубои, записвайки само една победа от началото на втория полусезон. Напрежението в клуба остава високо. Това ще бъде мач № 470 за Димитър Димитров, който ще изравни Георги Василев на върха в ранглистата с най-много срещи в елита на българския футбол.

подкрепя българския спорт