Берое приема Локомотив София във втория мач от първия кръг на efbet Лига. Двубоят в Стара Загора стартира в 21:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. Gong.bg ще проследи всичко най-интересно от мача.

По време на паузата Берое привлече голям брой нови футболисти - Омар Сако, Абубакар Тонгара, Омар Камара, Нордин Бакер, Камен Хаджиев, Серкан Юсеин, Симеон Мечев, Мирослав Енчев, Олджай Алиев, Даниел Генов, Реян Даскалов и Христо Митев.

В същото време заралии се разделиха също с голяма част от миналогодишния си състав. Отборът бе напуснат от Иван Минчев, Теди Мезаг, Душан Перниш, Крум Стоянов, Георги Ангелов, Илиас Хасани, Димо Бакалов, Ибрахима Конте, Октавио, Християн Василев, Еривалдо, Гаюс Макута.

Мартин Камбуров стартира сезона на 3 гола от подобряването на рекорда за най-много попадения в българският елит. В момента нападателят на „зелено-белите“ има 251 попадения, а Петър Жеков е с 253. До края на кампанията ветеранът може да подобри и рекорда за най-много мачове в първенството. На него му трябва още 20 двубоя, за да стори това. В момента той има 442 мача, а Георги Илиев има 461 двубоя.

Берое изпрати лято на спекулации около финансовото състояние на клуба, след като министърът на енергетиката Андрей Желязков заяви, че ТЕЦ „Марица Изток 2“ не би трябвало да дава по 5-6 милиона на сезон и старозагорци трябва да си потърсят спонсор.

От своя страна Локомотив София се завръща в елита след шест сезона в долните дивизии. В момента клубът продължава реновацията на стадион „Локомотив“. Съблекалните бяха ремонтирани в последните седмици, а в момента се чака комисия, която да каже дали отборът ще може да домакинства на съоръжението. Ако това не се случи, докато текат ремонтните дейности, „столичните железничари“, ще приемат съперниците си на стадиона в Бистрица.

Светослав Петров и Йордан Господинов влязоха в щаба на Иван Колев. През лятото Локомотив привлече Христо Иванов, Пламен Крачунов, Божидар Кацаров, Християн Чипев, Селсо Рапосо, Карим Бухмиди, Джонатан Машадо и Йоргос Кацикас.

В същото време тимът бе напуснат от Божидар Митрев, Георги Бабалиев, Томислав Павлов, Деян Иванов, Николай Цветков, Матеус, Педро Ферари, Григор Долапчиев и Светослав Диков.

„Стараем се настроението да е боево, а емоциите да ги потискаме, за да обърнем повече внимание на реалната практическа част. С наближаването на мачовете ме прави по-агресивен, отколкото да има вълнение в мен. Не мога да кажа и да говорим за цели. Всички знаем колко е труден процеса от Втора в efbet Лига. Когато този процес завърши, тогава може да видим докъде сме в тази насока и да се потърсят целите, спрямо класата на играчите и отбора“, заяви Колев.

„Разговарял съм много с нашия президент и той има амбицията да привлича футболисти, които да отговарят на модела, по който иска да изглежда Локомотив. Намирането на такива футболисти не винаги е много лесно, въпреки че ни предлагаха стотици. Не искам да връщаме в миналото. Пожелавам много големи успехи на футболистите, които си тръгнаха от отбора. По-важното сега е да гледаме напред. Не можем да бъдем доволни, защото ако имаме по-големи амбиции и цели, това не е нивото, което търсим. Но от друга страна, изключително сериозната и отговорна работа на футболистите, които заслужават само адмирации. Ще ни бъде много трудно и ще играем срещу отбор, който иска още в първия кръг да се затвърди. Няма да ни бъде лесно“, добави още той.