Берое победи Левски с 2:1 в мач от 15-я кръг в efbet Лига. Домакините отправиха само 2 точни удара, но това беше достатъчно за да изненадат фаворитите от столицата. Преди седмица ''заралии" хвърлиха друга бомба, когато победиха и Локомотив Пловдив на "Лаута"

Още в 4-тата минута Берое шокира Левски. Енцо Ойос се възползва от колебливата отбрана на "сините" и с техничен удар откри резултата.

В края на първата част момчетата на Николай Костов отговориха на предизвикателството. Ситуация пред вратата на Ачинели завърши с удар на Кристиан Димитров и изравнително попадение.

През втората част Левски натисна в търсене на победа, но допусна фатална грешка.

Сантияго Годой се възползва от нея и в 73-та минута надбяга Цунами, след което с елегантен удар донесе трите точки за старозагорци.

В класирането Левски остава на 4-та позиция с 26 точки. Берое пък повиши актива си до 20 пункта и вече е на 8-мо място

startphoto.bg
37 снимки

Летящ старт за домакините от Стара Загора! С доза късмет Берое откри резултата. Вини Трибуле получи топката в близост до наказателното поле и шутира. След рикошет топката попадна в Джани Политино, който сам срещу Николай Михайлов остана хладнокръвен и с елегантен удар прати топката в мрежата.

Левски опита да отговори с атака през центъра на отбраната на Берое. Рикардиньо подаде с едно докосване към Роналдо. Той пое топката, но се забави и отправи много неточен изстрел, след като беше бързо затворен от противниковите бранители.

Опитите на "сините" продължиха. Футболистите на Николай Костов получиха възможност да обстрелват вратата на Ачинели от пряк свободен удар. Марин Петков застана зад топката, но стреля в стената и топката излезе в ъглов удар.

В последната минута на първта част Левски се върна в мача. Ачинели спаси след удар на Дарлан, топката попадна в Рикардиньо, който подаде към вратарското поле. Там Кристиан Димитров беше напълно непокрит и изравни резултата 

Втората част започна с териториален превез за Левски. Това доведе до неточност в отбраната на зелено-белите в 53-та минута, когато Рикардиньо стреля, но ударът попадна право в ръцете на вратаря.

След малко над час игра  Асими Фадига опита добър удар към вратата на Берое, но Родриго Ачинели показа класа и успя да се намеси.

Противно на показаното на терена Берое успя да поведе. В 73-та минута Сантиаго Годой се възползва от грешка в защитата на гостите. Нападателят надбяга Цунами и с елегантен удар реализира второто си попадение от началото на сезона


LIVE Берое - Левски 2:1

1:0 Джани Политино 4'

1:1 Кристиан Димитров 45'

2:1 Леонардо Годой 73'


Състави:

Берое: 22. Родриго Ачинели, 2. Густаво Каскардо, 3. Франко Минго, 5. Лусиано Скуадроне, 6. Жорди Говеа (К), 91. Вини Трибуле, 24. Стефан Гаврилов, 17. Едуин Ласо, 11. Джани Политино, 10. Енцо Ойос, 9. Сантиаго Годой

Треньор: Хосе Луис Ачиари

Левски: 13. Николай Михайлов (К), 2. Жереми Петрис, 50. Кристиан Димитров, 23, Хосе Кордоба, 6. Вандерсон Цунами, 37. Дарлан, 8. Андриан Краев, 7. Роналдо, 97. Асими Фадига, 88. Марин Петков, 9. Рикардиньо

Треньор: Никлай Костов