Берое най-накрая постигна победа, макар и в контрола. Заралии се наложиха с 3:1 срещу Марица Пловдив, а проверката се игра на спортна база „Берое“, като впечатление определено направи Уерди Мара, отчел се с три асистенции .

Елитният тим поведе с 1:0 в 14-ата минута, когато Уерди Мара центрира от корнер в наказателното поле на Марица, където Калоян Кръстев бе оставен непокрит и с глава вкара топката във вратата.

Двайсетина минути по-късно Радослав Апостолов фаулира Симеон Мечев, след което капитанът на Берое реши да му отговори и се стигна до спречкване между двамата. Съдията показа директен червен картон на Мечев, а футболистът на Марица получи жълт картон от рефера. Георги Динков се появи в игра на мястото на изгонения Мечев.

„Пиратите“ изравниха резултата в 37-ата минута, след като Георги Трифонов засече топката и я прати във вратата на Иван Гошев.

Берое поведе с 2:1 в 53-ата минута, когато асистиралият за всички голове Мера комбинира с Вини Трибуле в наказателното поле на Марица, а таранът прати топката във вратата на пловдивчани.

Берое направи резултата 3:1 в 60-ата минута - Уерди Мара подаде към Дамян Йорданов, който с диагонален удар вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на Марица.

Следващата контрола на Берое е на 31 март срещу Септември София.