Берое и Левски не излъчиха победител, завършвайки при равенство 1:1 в последен мач за двата тима за годината. "Сините" откриха резултата в 17-ата минута чрез Билал Бари, а малко преди края на първото полувреме мароканецът уцели и гредата. В заключителните минути на двубоя домакините изравниха с гол на Алиун Фал.

Берое Левски

източник: Sofascore.com

Ситуацията за двата тима в класирането не се промени и Левски остана на шестата позиция с актив от 26 точки, докато Берое е осми с точка по-малко.

Антон Узунов
76 снимки

Двата отбора стартираха в спокойно темпо и в първите минути липсваха головите опасности пред една от двете врати. Домакините опитваха с директен стил да преодолеят защитата пред Николай Михайлов, докато гостите залагаха на атаки по фланговете.

В 10-ата минута заралии създадоха и първата си възможност. Кийлън Лебон центрира от ъглов удар, след което се получи разбъркване в наказателното поле на "сините", но последвалият изстрел на Джонатан премина над вратата.

Три минути по-късно отново бразилецът достигна до топката в наказателното поле след изпълнение на корнер, но пак насочи кълбото над вратата на Николай Михайлов.

Гостите отговориха в ответната атака, когато Димитър Костдинов напредна в половината на домакините и стреля от дистанция, принуждавайки Генадий Ганев да избива с една ръка в ъглов удар. След изпълнението на корнера Хосе Кордоба .

В 17-ата минута Левски откри резултта. Марин Петков задържа на десния фланг, след което нахлу с великолепен дрибъл в наказателното поле и подаде отлично към Билал Бари, който отблизо реализира под гредата.

Берое опита да притисне съперника си в собствената му половина, но защитата пред Николай Михайлов се справи с нападенията на "зелено-белите", които опитваха да пробият най-често през зоната на младия Патрик-Габриел Галчев.

В 28-ата минута се получи сблъсък в наказателното поле, след който бе отсъдено нарушение в полза на Левски заради фаул на Омар Сако срещу Хосе Кордоба. Бранителят на Берое удари в главата панамеца и главният съдия Георги Кабаков маркира фаула.

Четири минути по-късно Билал Бари се възползва от неразбирателство между Омар Сако и Александър Цветков, но последвалият му изстрел премина над вратата.

В 36-ата минута Здравко Димитров хитро продължи към Билал Бари в наказателното поле. Мароканецът овладя и преодоля технично Омар Сако, след което стреля в близкия ъгъл, но топката срещна първо десния страничен стълб, а след това и тялото на Генадий Ганев, и излезе в ъглов удар.

Берое отговори минута по-късно, когато Кийлън Лебон с великолепно центриране намери Мартин Камбуров, който стреля с глава опасно над напречната греда. Минута преди края на първото полувреме Симеон Мечев застраши вратата на Николай Михайлов, след като центрира остро от фаул в наказателното поле, но вратарят на столичани улови.

На почивката треньорът на Берое Петър Колев направи две пормени в състава си, включвайки в игра Реян Даскало и Омар Камара на местата на Камен Хаджиев и Александър Василев. Това доведе до размествания в схемата на заралии и домакините заиграха в система 4 - 2 - 3 - 1.

"Зелено-белите" стартираха агресивно втората част, но отбраната на "сините" се справи с нападенията и не допусна Николай Михайлов да бъде затруднен. В 52-ата минута домакините организираха отлична атака по десния фланг. Стив Фуртадо центрира в наказателното поле, където Илиян Стефанов стреля от въздуха, но над вратата. Малко след това вратарят на "сините: улови и изстрел от границата на наказателното поле на Омар Камара.

Берое продължи да владее контрола на топката, но това не водеше до положения пред вратата на гостите. "Сините" показаха, че могат да са опасни на контратака. В 52-ата при една такава Билал Бари нахлу в наказателното поле и подаде към Марин Петков. Крилото стреля мигновено, но в тялото на защитник на домакините. Димитър Костадинов стигна първи до рикоширалата топка и нанесе изстрел отблизо, който бе спасен от Генадий Ганев.

Малко след това Радослав Цонев стреля опасно от пряк свободен удар, но топката срещна тялото на Реян Даскалов и излезе в ъглов удар. След изпълнението на корнера Димитър Костадинов реализира втори гол за столичани, но той бе отменен заради засада на халфа. Ситуацията бе разгледана с ВАР и решението бе потвърдено.

В 73-ата минута Николай Михайлов се намеси решително след изстрел на Илиян Стефанов в долния десен ъгъл, който се възползва от отлично центриране на Симеон Мечев в наказателното поле. Две по-късно капитанът на "сините" отново трябваше да се намесва, след като Кийлън Лебон проби отлично и стреля опасно в наказателното поле.

Десет минути преди края на двубоя треньорът на Берое замени Омар Камара, когото бе пуснал след почивката на терена, но явно е разочаровал наставника и в игра се появи Алиун Фал. В тези минути феновете на "зелено-белите" започнаха да скандират: "Оставка!" по адрес на специалиста.

В 87-ата минута Берое възстанови равенството. Стив Фуртадо центрира в наказателното поле, където Илиян Стефанов свали отлично с глава към АЛиун Фал, който отблизо реализира в мрежата на Николай Михайлов.

В заключителните минути на двубоя Мартин Камбуров бе заменен от Георги Динков и нападателят обра овациите на публиката. Левски имаше добър шанс в добавеното време, след като се получи разбъркване в наказателното поле на домакините, но Георги Александров стреля слабо с глава и Генадий Ганев улови. Това бе и последното по-сериозно положение пред една от двете врати в двубоя.


БЕРОЕ - ЛЕВСКИ 1:1

0:1 Билал Бари 17'

1:1 АЛиун Фал 87'

Берое: Генадий Ганев, Омар Сако, Александър Цветков, Илиян Стефанов, Мартин Камбуров, Симеон Мечев, Александър Василев, Стив Фуртадо, Кийлън Лебон, Камен Хаджиев, Джонатан Перейра

Старши треньор: Петър Колев
 

Левски:  Николай Михайлов, Гьоко Зайков, Иван Горанов, Здравко Димитров, Билал Бари, Димитър Костадинов, Радослав Цонев, Патрик-Габриел Галчев, Хосе Кордоба, Марин Петков, Драган Михайлович

Старши треньор: Станимир Стоилов


Съдия:  Георги Кабаков

Стадион: "Берое", Стара Загора