Димитър Бербатов излезе с коментар относно днешните решения на Изпълнителния комитет към БФС, както и писмото до централата от ФИФА и УЕФА.

„Напълно нормално е да взема отношение след днешните абсурди решения на Изпълнителния комитет на БФС. Докато съдът не се произнесе отностно законността на Конгреса от 18 март, БФС няма право да взима каквито и да било решения в тази връзка. Налагането на наказания, без да се гарантира защита на обвинението е нарушения на Конституцията на България. Това си е направо сталинистки начин на управление. Налагането на различни наказания за едно и също провинение е явна дискриминация”, започна Бербатов.

„До този момент никой не е виждал решението на ИК на БФС за отмяна на Конгреса на 18 март. То не съществува и не е изпращано до клубовете. Поради това клубовете бяха длъжни да се явят на Конгрес на 18 март и то тези, които успяха в срок да издигнат делегати”.

„Аз и моят екип ще защитим всички наказани клубове и лица с всички възможни законови средства. Ще подадем необходимите жалби, ще сезираме Министерството на спорта, ФИФА и УЕФА. Междувременнот продължаваме всички съдебни дела срещу сегашното ръководство на БФС, които са в ход”.

„Колкото до писмото на ФИФА и УЕФА. Те не правят констатации и не взимат решения. Писмото им повтаря написаното от БФС, което не е заключение. Норнално е двете организации да обезпокоени от кашата, която БФС забърка, като първо се опита да отмени, а после и да бламира провеждането на законен Конгрес на 18 март. Неслучайно ФИФА и УЕФА искат становището на ММС. То ще е ключово за крайното решение на ФИФА и УЕФА. Това е ситуацията, от която никой не печели. Затова очаквам министерството на спорта и министърът да вземат отношение и веднъж завинаги всичко да приключи. Всички искат честен Конгрес”, заяви Бербатов.