Димитър Бербатов свика пресконференция, на която разкритикува отбора и ръководството на БФС. Той изрази недоумение от срамната домакинска загуба от Грузия, но подчерта, че не е редно да се нападат играчите. 
 "Зададохме много въпроси към президента на БФС и все още чакаме отговор. Сега отново ще го направим. Подготвили сме и материал, който ще изпратим на ФИФА. Ние сме на 8-о място в Европа по уредени мачове. 
 
В същото време вече 16 години го няма обучението на кадри, треньори и футболисти. Стигаме и до мача с Грузия. Няма как да се нахвърляш изцяло върху националните играчи. Да, те носят своята отговорност и трябва да видят къде е вината им. Но да плюеш по тях и без да потърсиш и вината в себе си... Утре играем с Гибралтар. Каквото и да се случва, трябва да победиш този отбор. Ако не може да се спечели, вече проблемът е по-голям. Щом претендираш да отговаряш за efbet Лига трябва да носиш отговорност за финалния продукт – националния отбор. Странни неща се слечват в БФС. Като това мъжкият отбор да пътува за Гибралтар с чартър, а младежите с редовни линии, въпреки че и те имат мач там след два дни. "
 
"Съгласен съм с Мъри Стоилов, треньор, който е дал толкова на футбола. Беше прав за Лечков, за Костадинов. Защо няма футбол от 16 години в Сливен? Аз и моят екип призоваваме Борислав Михайлов и хората от Изпълнителния комитет да си подадат оставките. Ако някой от футболната общественост иска да каже защо трябва да останат, да дойде и да заповяда. Призоваваме и най-накрая да се проведе един честен конгрес, за да могат клубовете да изберат кой да ги води."
 
„Длъжни сме да пратим писма до ФИФА и УЕФА, но те може да не ни отговорят. Може всеки ден да им пишем, особено сега, когато има снимка. Надявам се да има реакция. Казал съм на Мартин и Стилиян да напишем писмо, да тагнем ФИФА и УЕФА и ще го разпространим чрез моите социални мрежи, за да види света какво се случва в България“, каза кандидатът за президент на БФС."
 
„Има дело, което е на клуб Варвара, което е срещу обжалването на конгреса на 12 октомври и решението трябва да се вземе до 20 юни. Срещу конгреса, който бе законен, има обжалване от Костадинов, Академик София и Барокко. Там чакаме също изход. След тази подписка трябваше да бъде свикан конгрес. Събрахме повече от 1/3 подписи и трябваше да се организира конгрес."
 
„Обръщам се към институциите, които отговарят за тези проблеми. Най-вероятно футболът им е последният проблем, но за нас е важен. Ще го правя, докато ми обърнат внимание. Няколко поколения растат в тази среда и резултатите са видни. Трябва да се тръгне от това и лека-полека да се готвят другите поколения. Сегашното не е загубено, но трябва да му се променят моралните възгледи", завърши Бербатов.