Защитникът на Берое Сиам Бен Юсеф е един от футболистите с най-впечатляваща визитка в efbet Лига. 33-годишният тунизиец дойде в Стара Загора през зимата, а преди това е играл за ЧФР Клуж, Астра Гюргево, Каен, Касъмпаша, Денизлиспор, както и в гранда Есперанс в родината си. Той има 48 мача и 2 гола за националния отбор на Тунис. С „Орлите от Картаген” игра на Мондиал 2018.

Бен Юсеф говори пред Gong.bg за предстоящия бараж за Лига на конференциите с Ботев Пловдив, Берое, бъдещето си, както и за нивото на българския футбол.

„За нас е много добре, че успяхме да се класираме за баража за Лига на конференциите. В един мач всичко се случва. Всичко е 50/50. Ще се подготвим добре за срещата и ще сме готови за Ботев Пловдив. Мога да гарантирам, че ще дадем максимума от себе си. Ботев е добър отбор, завършиха трети в първенството, ще имат и домакинско предимство. Всичко обаче зависи от нас”, започна Бен Юсеф.

„Берое има потенциал да израства като клуб. Може да бъде и на по-добро място в класирането и да иска все повече и повече. Не знам точно какво се случва в клуба в момента. Има много неясноти, но със сигурност едно класиране за евротурнирите може да помогне на нас и на клуба. И както вече казах, ще дадем максимума това да се случи”.

„Мисля, че идването ми в Стара Загора помогна както на Берое, така и на мен. И двете страни спечелихме. Помогнах на отбора с каквото мога, с представянето и опита си, а те ми помогнаха да се върна във футбола. Не бях играл половин година, а сега отново съм в добра форма”.

Антон Узунов
94 снимки

„Наистина беше трудно в плейофите. Играхме с малка група от футболисти, но всички дадохме максимума от себе си. Допуснахме едва една загуба, в последния мач, но за щастие не се оказа фатална. Гордея се със своите съотборници. Не беше лесно, но нищо в живота не е лесно. Продължаваме да работим и да гледаме напред, тъй като тези мачове вече са зад гърба ни”, продължи тунизиецът.

„Моят договор е до края на сезона. Вече говорих с треньора и с ръководството на клуба. Те искат да остана. Ще е трудно да се случи, но знае ли човек…. Ще бъда напълно концентриран в последния ни мач”.

„Играл съм в Турция, Румъния и на Мондиал, но в България не е лесно. Понякога е по-лесно на Световно първенство, отколкото на мач в България. Условията не са никак лесни с тази студена зима. Освен това повечето терени не са никак добри и се получава повече битка, отколкото бърз и директен футбол. Футболът е почти един и същ навсякъде, но условията го променят”, коментира Бен Юсеф.

Защитникът говори и за националния отбор на Тунис, който се класиране за Мондиал 2022. „Мисля, имам още с какво да помогна на Тунис. Чувствам, че мога да се справя. Мога да съм полезен с моя манталитет и опит, както на терена, така и извън него. Ще е удоволствие и чест, ако представлявам отново страната си на Световно първенство. Работя всеки ден затова и ще видим. Имам отлични спомени от националния отбор, не винаги е било лесно, но пазя само доброто. Желая всичко най-добро на националния отбор на Тунис в бъдеще”.