Румънският бизнесмен Джовани Бекали призна, че е предложил на Левски Виктор Пицурка, след като клубът се е договорил да работи с неговата мениджърска фирма.

От българския клуб обаче са отклонили предложението на Бекали, тъй като амбициите и желанията на Пицурка щели да бъдат много високи за финансовото състояние на клуба. „Истината е, че този отбор на Университатя Крайова няма нужните играчи, с които да играе тима на Виктор Пицурка”, коментира Бекали пред румънските медии.

„Първият треньор, който предложих в Левски София, където собствениците са богати хора, беше Виктор Пицурка. Те ми казаха, че ще го вземат, но трябва да имат спечелена титла, купа и да изградят силен европейски отбор. Знаеха, че с идването на Пицурка ще трябва да се заделят 40-50 хиляди евро на месец”, продължи Бекали пред Realitatea TV.

Джовани Бекали предупреди собственика на Крайова – Михай Ротару, да набави качествени играчи на треньора, който в противен случай ще се махне. „Ако не бъркам, заплатата му в Крайова е около 16 хиляди евро. Той не е там за парите. Често си говоря с него и ми е казал, че иска играчи от вторите нива на Франция, Италия и Испания. За тях ще са нужни по 1-2 милиона евро, а отборът не му ги дава”, коментира още Джовани Бекали.

“Отборът върви добре за момента. Изоставането от Лудогорец е само 4 точки. Това е нищо. През пролетта Левски ще се бори за титлата, ще хвърли всичко. Още нищо не е решено."

Бекали сподели и мнението си за работата на треньора Петър Хубчев: "В началото всички казваха, че той е дефанзивен специалист. Затова и доста хора не го искаха. А треньорът е отличен. Левски е втори по отбелязани голове в първенството, има и втората най-добра защита. Всичко това показва, че отборът играе офанзивно, а не дефанзивно. Тимът израства и трябва да се мисли как да бъде подсилен, а не да продава най-добрите си футболисти. Левски ще е най-малкото втори, а има и шанс за титлата. Ще се бори докрая за нея. Трябва да се прави състав за Европа.", завърши Бекали.

Спортната група на румънеца се договори да помага на Левски в началото на април 2019-а година, когато още Петър Хубчев не бе назначен за треньор на "сините".