Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков сподели точната сума, която "сините" дължат на играчи и персонал. Той даде пресконференция след 7-часовото Общо събрание, проведено в "Герена". Той сподели, че след днешното събрание финансовото положение на клуба се е стабилизирало значително. 

5 снимки

„Наистина се получи един сериозен дебат между акционерите и ръководството на събранието. Почти всички предложения бяха приети, за да има взаимно приемливи решения. Основната идея е да се стабилизира клуба, за да може да се намеси в активния футболен живот на страната. Беше направена презентация за развитието в рамките на 5-годишния план на договора ни с Палмс Бет. Събранието беше много ефективно и се обсъдиха много наболели въпроси, свързани с Левски. Казаха се доста неща, които до момента не се споменаваха. Отчитам положителна стъпка напред за стабилизацията на клуба“.

„Павел Колев изнесе доклада си от разстояние, защото е болен. Отговори и на всички въпроси. Като изпълнителен директор мога да отчета положително, че днешното събрание създаде по-добра основа за бъдещата работа на хората, които обичат Левски. За бъдеще ще помагам с каквото мога на клуба, но не и като оперативна фигура, защото ангажиментът ми беше до този момент“.

„С НАП имаме споразумение и за съжаление имаме забава в изпълнението му, но нямаме проблем в отношенията си с тях. Представили сме документ за текуща липса на задължения, което е сред изискванията за получаване на лиценз за клуба. Мисля, че там нямаме проблем. Декларираме всички свои разходи и в тази насока ще са ни бъдещите усилия с генералния спонсор. Ще направим погасителен план, за да може коректно да изпълняваме ангажиментите си. Имаме забавяния по заплати на персонала, не го отричаме. Благодаря на всички за търпението, което проявяват. Вчера се разплатихме и с Монсалве“.

„Хората трябва да са наясно, че няма да настане изобилие, но искаме да оптимизираме всички сектори в клуба, които не са били докрай използвани до момента. Ще разчитаме много на Палмс Бет в тази организация, за да регулираме притока на средства към клуба. Имаме кореспонденция с БФС. Около 800 хиляди са ни забавянията в заплати към футболисти и персонал, които смятаме, че ще изчистим в близките месеци“.

„Единствените задължения, които трябва да обслужваме са към НАП и забавянето към разплащането с господин Хубчев. Това са спешните казуси, за да няма напрежение в това отношение. Другите задължения не притесняват оперативното ръководство, тъй като са разсрочени във времето. Надявам се, ще разчитаме на свежи пари от различните кампании, които ще организираме в близките седмици и месеци. Много разчитаме на привържениците на продължат да ни подкрепят. Приходите ни от домакинства намаляха заради представянията, но се надяваме, че заради някои новини в спорно-техническата част ще има засилване на подкрепата отново. Надявам се да зарадваме феновете“.  

 „След днешното събрание се отдалечихме от фалит. Всички забавяния носят големи лихви. Повечето ни лихви в момента са от лихви и държавата не е ощетена. Ние ще си платим гяволъка. Мисля, че в момента Левски прави стъпки в правилната посока по отношение на финансовите си параметри.

„Заплатите в момента са стойност от около 150 хиляди лева, което с 6 пъти по-малко спрямо възнагражденията преди 12 месеца. Мислим над тези неща, защото те се отразяват върху представянията ни. Палмс Бет установи за себе си, че партньорството с Левски е перспективно и за двете страни“, завърши Баждеков.