Бившият изпълнителен директор на Левски - Константин Баждеков, коментира пред Gong.bg призива на треньора на "сините" Станимир Стоилов клубът да извади кой какви задължения е натрупал на "Герена" през годините. Баждеков беше ръководител на тима в продължение на 20 години, като има два период на поста в столичния гранд. 

“Прочетох Мъри Стоилов какво е казал. Мисля, че подходът на новото ръководство в лицето на Наско Сираков, Стоилов и Ивайло Ивков работи в тази посока – постепенно да се осветлява и стабилизира клубът. Има пълна прозрачност по всички инициативи, които се формират. Вече решение на ръководството и какво ще помогне, ако се покажат тези неща. През годините има много успехи, но и много грешки, които са допускани.

Едностранно да се търси само вина в някого, не мисля, че е най-добрият вариант в момента. Напротив, всички трябва да са обединени и Левски полека да си стъпи на краката. Не знам какво ще реши един такъв проблем, ако тръгне да се създава напрежение, което неминуемо ще възникне. В годините се коментира, ще има дискусии кой какво е направил, какво е свършил. Мисля, че историята е важно нещо, но и да се вадят поуки и за положителните неща, а не само за проблемите.

Хубаво е да се знае точно какво, но да се знае от хората, които оперативно трябва да взимат решенията и Левски постепенно да излезе от тази ситуация. Не мисля, че допълнителни вадения на скелети от гардероба ще реши проблемите на Левски. Обединението на всички, които обичат Левски, може да има успехи в момента. Не мисля, че връщането в старите години ще реши проблемите. Това е моето мнение”, започна Баждеков.

LAP.bg
14 снимки

„Аз нямам от какво да се притеснявам. За 20 години, в които съм бил изпълнителен директор, няма от какво да се срамувам. През този период Левски шест пъти е станал шампион, 6 пъти е носител на Купата, 3 пъти на носител на Суперкупата, влезе в Шампионска лига, игра четвъртфинал в Лига Европа. И сега съм съпричастен с Левски и се опитвам с каквото мога да помагам, стига да ме търсят и да имат нужда от мен. Това е личното ми мнение. Хубаво е да се знае истината. Истината се знае от всички, че има грешки, които са допускани. Не знам какво ще помогне това в момента на Левски”, продължи той.

„Лично съм се включил в много инициативи. Купил съм си досега над 10 билета от виртуалните, в това число и на последния мач. Тогава купих 5 билета. Цялото ми семейство има членски карти. Всеки с каквото може да се опитва да помогне. За другото не знам дали ще има някакъв ефект. Не мисля, че клубът се нуждае от това. Който ръководи клуба, знае информацията. Моето мнение е, че в Левски е имало достатъчно информация и прозрачност във всички периоди. Нещата и цифрите се знаят от много хора, но важното е да се направят изводите и тези грешки да не се допускат в бъдеще. Каквото може да се минимизира от тези години като задължения”.

                           Още по темата:

                           Павел Колев приветства призива на Мъри и направи разкритие за Хубчев

„Без да бягам от отговорностите, които съм имал, аз поех Левски за един месец. След напускането на г-н Колев от клуба, нямаше кой да го представлява и да помага на Наско Сираков. Ангажирах се с това, защото бях и член на Управителния съвет. От един месец, моето участие стана над три месеца. В този период аз съм се старал максимално клубът да продължава да си изпълнява ангажиментите, да участва в първенството, да работя с ресурсите, които имаше към момента. В този период не са се натрупвали нови задължения, събирали сме приходи, които не бяха събрани във времето. Опитахме се да реализираме някакви приходи и да чистим стари задължения. За този период мисля, че максимално се направи това, което можеше".

"Тези неща, които се случиха покрай Петър Хубчев и Насиру Мохамед, аз наистина съм бил част от Управителния съвет и всичко, което е коментирано там и е идвало до знаението на УС и се е искало участието му във взимането на решенията, аз съм изразявал своето мнение. Това е един колективен орган. В предишния период не съм бил в оперативното ръководство и не съм могъл да взимам решения. В този период след Общото събрание се постарах каквото мога да направя и да стабилизирам клуба доколкото мога за такъв кратък период.

Задължения не са натрупвани допълнително, а са чистени и са покривани разходи към хора в клуба, към футболисти. Мисля, че в този период успяха да организираме така, че с новото ръководство и с помощта на гереналния спонсор, клубът да тръгне да излиза от тежката ситуация, в която се намира”, сподели Баждеков на въпрос защо агентите на Насиру Мохамед не са успявали да се свържат с клуба през лятото.

Антон Узунов
16 снимки

„Мисля, че е задължение на всеки, който обича Левски, да помогне с каквото може в момента, за да може клубът постепенно да излиза от тази ситуация. Аз мога да говоря за себе си. Правя каквото мога, за да помагам на клуба. Призовавам всички, които обичат Левски, да се включат в тази кампания. Мисля, че това е много силен ход на ръководството съвместно с привържениците. Тя ще има ефект и то в скоро време. Ще се усети значително, стига хората да я подкрепят, независимо от тежкия момент, в който се намира и светът, и държавата, а и Левски”, завърши Баждеков пред Gong.bg.