Бившият собственик на Левски Тодор Батков сподели пред NOVA, че клубът все още има възможността да обезсили пакета с акции, предаден от Георги Попов към премиера Бойко Борисов. Той обясни конкретно и каква е юридическата процедура, която би могла да позволи подобно развитие.

БГНЕС / LAP.bg
33 снимки

„Левски може да функционира, да свика Общо Събрание, на което с мнозинство на Тръст "Синя България" може да бъде взето решение да има обезсилване на акциите на г-н Попов. Такава възможност е предвидена в устава“, започна Батков.

„По тази логика Георги Попов може да джироса акциите на Владимир Путин или Бил Гейтс, а куриер да е DHL, примерно. Това прави ли Бил Гейтс или Владимир Путин собственици на акциите?“.

„Процедурата по обезсилването на акциите на клуба е тежка. Трябва да мине през Търговския регистър. Ако бъде вписана там, то това трябва да бъде обявено публично, след което 3 месеца кредиторите имат възможност да оспорят подобно обезсилването, тъй като подобен ход намалява обезпечението на съответния кредитор“, завърши обясненията си бившият собственик на Левски.