Билал Бари се превърна в един от основните футболисти на Левски. Нападателят дълго време не успяваше да порази противниковата врата, но Станимир Стоилов не спря да вярва в него и мароканецът му се отблагодари. 23-годишният футболист е голмайстор на „сините” през този сезон с 8 попадения – 5 в efbet Лига и 3 за Купата на България. Той е и с най-много минути на терена за столичния гранд.

Бари даде обширно интервю за Gong.bg, в което говори за развитието на кариерата си, новият договор, отказаната оферта от Ботев Пловдив, както и разкри кой гол за Левски винаги ще помни.

„Вече близо година съм в Левски и съм щастлив, разбира се. Кариерата ми се развива добре. Мисля, че напредвам все повече, както и отборът. Така че, съм щастлив от този факт. Периодът, в който не успявах да вкарам гол не ме отчая, дори напротив. Никога не се отчаях, а и думите на нашия треньор много ми помогнаха. Винаги съм работил, за да постигна целите си. Така беше и в този период. Помня добре мача с Локомотив София. Пропуснах две добри възможности, но това не ме отказа. На полувремето си мислех, че ще имам още един последен шанс да вкарам. Бях убеден, че ще е така. Останах съсредоточен и чаках тази възможност. Останалото вече е история”, започна Бари пред Gong.bg.

Антон Узунов
76 снимки

“Станимир Стоилов промени много в Левски. Научи ни да имаме повече увереност в себе си, както и да вярваме в качествата си. Това много ни помогна, за да подобрим играта и резултатите си. Честно казано не гледам листата с голмайсторите. Вече имам 5 гола в първенството. Стремежите ми са към всичко възможно. Защо да не стана и голмайстор? Единствено искам да вкарвам повече голове за моя отбор. Работя само за това. На първо място е важно Левски да побеждава, а ако стане с мои голове ще е още по-добре. Играх и като крило за Левски, но най-добре се чувствам на върха на атаката. Мисля, че това е моята позиция, но бих играл където треньорът реши”.

„Много бързо се разбрахме за новия ми договор. Знаех какво искам, клубът също. Нещата се случиха бързо и изобщо не съм го обмислял много. Доволен съм, че преподписах и благодаря за доверието към мен от страна на треньора и ръководството на Левски”.

„Офертата от Ботев Пловдив? Имаше предложения и от чужбина, но исках да остана в Левски. Колкото до Ботев – вече съм в най-големия клуб в България. Не бих играл в друг клуб от тази страна. Не се и замислих дори”, разкри мароканският нападател.

„Винаги ще помня гола си срещу Славия. Разбира се. Беше победен и донесе много радост на нашите фенове. Беше в края на мача и беше много важен. Подейства добре както на мен, така и на целия отбор. Всеки гол за Левски е специален, но мисля, че този ще го помня винаги”.

89 снимки

„Знам, че клубът не е печелил трофей от много години. Имаме своите шансове за Купата на България, но такива имат и останалите отбори в турнира. Мога да обещая, че ще направим всичко, за да спечелим. Това би било страхотно. Освен това вече сме в Топ 6 в първенството и именно там ни е мястото. Целта ни е да се изкачваме още в класирането”, добави голмайсторът на Левски.

„Страхотно е да чуя, че вече се превръщам в любимец на феновете. Щастлив съм от този факт и се надявам да им доставя още удоволствие като вкарвам победни голове за Левски”.

Yulian Todorov / LAP.bg
22 снимки

„Честно казано не искам да мисля много за бъдещето и какво би могло да се случи. Фокусиран съм само върху работата си в момента. Искам да усъвършенствам качествата си и да подобрявам играта си. Любимият ми клуб е моят роден – Ланс. Харесвам много Единсон Кавани. Искам да взема от него борбения дух”.

„Познавам Мехди Бурабия. Пътят, който извървя от Левски до Серия А и националния отбор на Мароко само може да ме мотивира. Ще видим какво ще ми предложи бъдещето. Надявам се да изиграя цял сезон през 2022, да нямам контузии и да успеем да зарадваме феновете на Левски”.