Главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков даде пресконференция пред медиите преди заминаването на тима за втория етап от подготовката преди подновяването на втория полусезон в efbet Лига. „Червените“ заминават за Турция в понеделник.

„Нормално е, разчитаме само на български футболисти. Знаете нашият футбол къде се намира в последните 15-20 години. След като не можем в този момент да изкарваме големи таланти трябва да работим повече от всички други и то в насоките, където има много недостатъци – физическа и спортнотактическа подготовка. Работим изключително много в тези две насоки, освен нормалния подготвителен период. Надяваме се това да доведе до по-добри резултати“, заяви Балъков.

Антон Узунов
11 снимки

„3-4 футболисти сме освободили, на тяхно място сме привлекли 5-6 човека. Някои са обявени. Другите са Дамянов, Личев от Кариана, Хайдаров от Левски. Това младо момче на 17 години. Новото попълнение от Асколи - българин, който е играл в Лудогорец. Юноша на Асколи – Стефан Статев. Момче с големи перспективи. За в бъдеще ще ни е от полза. Ангел Лясков дойде преди 3-4 дена. Всички са под 22 години. Някои са младежки национали. Нашата политика е категорична и ясна и държим да намерим подхода и начина с младите футболисти да се развиват като играчи и ние като клуб да постигаме успехи. Това е единствено работа, работа и работа“.

„Когато националния отбор го няма това ще бъде нашата база през цялата година. Перфектни условия - фитнес, терени. След като искаме да работим определено повече отколкото досега е работено в България, трябва да имаме и условията“.

„В Турция ще изиграем сериозни мачове. С Динамо Киев ще играем последна проверка преди подновяването на първенството. Винаги е добре да премериш сила със силните. Нашата цел е една и съща. Работим с млади български футболисти. Разбира се може да вземем някой по-опитни. До момента мисля, че показваме, че сме на прав път. Вярно имахме някои амплитуди в представянето си, но като цяло резултатите са положителни. Амбициите ни са да побеждаваме всеки мач, като се целим да бъдем сред шестте отбора, за да играем с най-силните отбори”.

„Това, което прилагаме е клубна философия, която не зависи от треньор. Независимо кой е начело, така се продължава. При нас трябва да е по-усилена работата, за да компенсираме някой неща, които не са усвоени в предишните години у играчите. Футболистите реагират по нормален начин на схемата на работа на пълен работен ден и я подкрепят“, каза още Балъков.  


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.