Старши треньорът Красимир Балъков остана доволен от първата част от подготовката на отбора за новия сезон. Специалистът сподели впечатленията си от клуба до този момент. „Червените” бяха на лагер в Националната футболна база в Бояна.

"Ако не ми харесваше, нямаше да бъда тук. Това е един клуб, който не бърза със своето развитие, но в същото време прави големи крачки напред. Доволен съм от трите седмици подготовка досега. Изключително много наблегнахме на физическата кондиция. Имахме и контролни срещи, в които пробвахме и доста неща от спортно-техническите елементи. Всички са здрави и никой не е изпуснал тренировка. Футболистите работят добре и не мога да не бъда доволен", каза Балъков.

"Ситуацията е такава, че в момента не можем да намерим по-сериозен противник от елита. Търсим съперници от чужбина. Ако можем да намерим такъв, може да направим контрола в Банско. Но ние сме длъжни да работим по най-добрия начин и втората фаза да бъде така успешна, както и първата. Ако не направим сериозна контролна среща, ще трябва да коригираме някои неща в движение", допълни той.

Lap.bg
18 снимки

Балъков заяви, че селекцията е почти приключила, като той иска да бъде привлечен още един играч в полузащитната линия.

"Знаем, че отборът много желае да реализира това, което ние като треньорско ръководство искаме да постигнем. Имаме много млади състезатели, имаме и опитни. . Сега най-много още един човек в средата на терена ни трябва, ако можем да намерим, за да имаме повече конкуренция", каза специалистът.

"Сезонът ще го анализираме, когато завърши. В момента отборът има цел да има визия, да има стил на игра, който е разпознаваем, атрактивен, съвременен, доколкото силите и възможностите ни като потенциал, го позволяват. След това преди зимната подготовка ще направим по-сериозни анализи. Ако трябва нещо да се промени, ще се промени", каза още той.