Красимир Балъков бе представен като старши треньор на новака в efbet Лига ЦСКА 1948. Бившият селекционер на България коментира, че е силно заинтересован от проекта и именно заради това е приел предложението от „червените”.

БГНЕС
18 снимки

„Искам да благодаря на ръководството, че се обърна към мен. В два дни имахме доста разговори, доста неща обсъдихме. Това е един нов, млад, перспективен отбор, който иска да се интегрира по най-добрия начин в А група. Това е един проект, който ме заинтересова изключително много. Знаете, че има изключително много спекулации в сферата на това име „ЦСКА”. Аз не искам и не смятам, че трябва да отговарям на тази тема, затова не ми ги задавайте”, коментира Балъков.

„Единствено ме интересува този отбор  да се развива. Целта пред нас е с всеки мач да играем по-добър по качествен футбол и да търсим с времето и съответните реални цели. Не казваме, че сме в А група, за да останем, но не казваме, че сме в А група да се борим с грандовете. Запознат съм с целия кадър, който в момента е ЦСКА 1948. Жалко, че започнахме малко късно преговорите, когато почти цялата селекция е направена”, сподели още той.

Oще по темата:

Балъков: Аз първи ще вдинга ръка за обединение

ЦСКА 1948 представи Краси Балъков

От ЦСКА 1948 отново коменираха темата за обединението с ЦСКА

„Моята задача е до зимата да анализираме всичко в клуба и в много перспективни разговори ще обсъждаме как този клуб ще се развива занапред. Дали този кадър ще остане, дали ще трябва да се търсят нови състезатели”, допълни Красимир Балъков.

Относно селекцията в отбора, Балъков призна, че тя вече е почти приключена, но би се радвал Мартин Камбуров да подпише с клуба.

„В отбора има място за привличане на още един футболист, максимум две места. Този футболист е българин. Знаете как стават тези неща в България. Вътрешният футболен бизнес не е като в другите държави. Опитваме се да преговаряме професионално с ръководството на този клуб. Става дума за халф, но име няма да кажа.”

„Всички ще сме много доволни, ако Камбуров подпише. Качествата му са ясни. Той е един от най-големите голаджии в България. Ще бъда най-доволен, ако успее по най бързия начин да си направи този рекорд, защото заслужава.”

„Ако клубът беше в А група 10 години може би нямаше да бъде много голям проблем липсата на мачове. Тепърва влизаме в елита, имаме футболисти с богат опит, но има и такива, които нямат. Ще работим, за да бъдем максимално подготвени, но в мачовете ще научаваме какво трябва да променяме”, каза още българската легенда.  

"Таванът е участие в УЕФА и Шампионска лига. В момента това изобщо не е реалистично. Както казват хората, апетитът идва с яденето. Много от момчетата не ги познавам много добре. Повечето обаче ги познавам и знам какво могат. Целта е да играем все по-добре и по-добре. Да се опитваме да играем модерен и съвременен футбол. Ако можем по бърз и атрактивен. Аз не мога да разубедя ръководството да променя политика, която е била успешна за клуба в последните четири години. Целта е отборът да бъде модерен екстравагантен и да привлича хора по стадионите. Няма да стане от днес за утре, но това е целта.

Щабът, с който ще работя остава. Хората, които са работили в клуба и са докарали отбора в А група, заслужават доверие. С някои се познавам добре, с някои не. Влизам, запознавам се, говоря, работя и след това ще анализираме положителните страни и пропуските.Ще дам абсолютен картбланш на тези, които са работили досега, за да видим дали ще си паснем. В България договорите нямат особено значение. Важно е дали работим, дали си пасваме и дали ще функционираме. Шампионска титла никога не съм споменавал, но ако ни я дадат или си я спечелим, защо  не", допълни Балъков.