Старши треньорът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков призна, че отборът му се е подвел по играта на Арда след първия гол на отбора от Кърджали и това е довело до загубата на „червените”. Бала акцентира, че следващият мач с Царско село ще бъде „още по-труден” и е нужно отборът да се организира и да вдигне глава.

Антон Узунов
56 снимки

„Не мога да бъда доволен от мача. Това, което искахме и тренирахме, не се получи. Нито пресата, която искахме да правим, нито притежанието на топката. След една грешка в 15-ата минута ни вкараха гол и не трябваше да става това и ние не искахме. Знаехме как играят те и започнаха да играят на контраатака. Влязохме в техния ритъм на игра и не направихме нищо, за да направим нещо, което да ни донесе игрово предимство”, започна Балъков.

„При всички положения голът им ни промени идеите. Савов с контузията също ни наруши плановете и трябваше да правим ротации. Този гол, заедно с принудителната смяна, поразколеба отбора, но не това е причината на загубата, а изцяло в нас. Най-вече в мен, тъй като не намерих начина да изглеждаме по-добре”.

„Добрата и компактна игра на Арда не ни позволи да направим положения. Те се прибраха и там бяха организирани. Имахме 2-3 положения през втората част. Гредата на Камбуров, ако беше влязла, можеше да се променят нещата, но загубихме една битка. Войната предстои пред нас. Трябва да вдигнем бързо глава и в петък е следващият ни мач. Нямаме време нещо да ни влияе негативно. Имаме опит в отбора и това изобщо не мисля, че стои на дневен ред. Трябва да се възстановим, да направим анализ от този мач. В петък ни чака още по-труден мач срещу Царско село”, продължи Балъков.

„Всички мачове са интересни и трудни в нашето първенство, така че това първенство ще е много интересно. Гледаме себе си и трябва да коригираме грешките при нас за следващия мач”, завърши Красимир Балъков.