Треньорът на Ботев Пловдив - Бруно Балтазар, говори на пресконференция след загубата с 0:1 от Левски. Португалският специалист беше много обстоятелствен, но така и не каза дали ще подаде оставка след слабия сезон на тима.
 
"Имаше много емоции за всички - фенове, ръководство, играчи. Може би затова през първото полувреме футболистите бяха прекалено развълнувани от всичко, което се случи преди двубоя. В моята кариера не съм виждал подобно нещо от фенове, а съм бил на много големи стадиони в Европа. Останах безмълвен. Искахме да участваме в това шоу и да зарадваме феновете с победа, но за съжаление не стана. На почивката опитахме да успокоим играчите и да промени някои неща в тактическо отношение, но пък допуснахме много странен гол. Трябва пак да го гледам, за да разбера какво стана. После потърсихме обрата, но не успяхме, макар че имахме няколко възможности, ударихме и греда", започна Балтазар.
Той обаче не пожела да каже дали ще подаде оставка след скандиранията на феновете "Вън, махайте се". Треньорът коментира още избора си на състав.  
 
"Напълно съм наясно с това, което привържениците  скандират. Нормално е, защото Ботев е огромен клуб, а е на десето място в таблицата. Поех отбора на същата позиция и все още сме на нея. Искам да подобрим класирането, но за съжаление не успяваме до този момент. Аз и моят екип ще работим здраво за намиране на решение на проблемите докато сме тук. 
 
Моят избор на състав не зависи от каква националност са играчите, а кой е в най-добра форма. Ако аз можех да избирам, щеше да има повече българи в състава. Бих ги предпочел по много причини.
 
Не съм казал, че загубихме заради емоциите. Имах предвид, че забелязах вълнението в играчите. Липсваше ни последното доскосване преди гола, а в същото време допуснахме нелепо попадение", обясни Балтазар.   
 
Той обясни и защо Виктор Генев, Красиан Колев и голмайсторът Антоан Бароан не са започнали като титуляри срещу Левски.
 
"Понякога тренировките се провеждат с 15-16 играчи заради контузии. Виждам, че на скамейката има футболисти, които са ядосани, че не започват като титуляри. Но има причина за това. Николай Минков беше наказан преди седмица, но днес изигра великолепен мач. 
 
Генев е сред най-солидните защитници в състава, но той и Супрайен се конкурират за място на терена и не може двамата да играят. Бароан имаше физически проблеми през седмицата, затова прецених, че няма да е готов за пълни 90 минути. Колев работи много усирено, той е бъдещето на този отбор. Джеймс Ето'о обаче дава повече агресия в средата на терена, Мертенс също се справя много добре", категоричен е треньорът. 
 
Балтазар не е съгласен, че отборът му е изоставал физически в последните 20 минути.
 
"Не мога  да се съглася, че не успяхме да изравним заради физическото състояние на играчите. Причината е повече ментална. Всички искаха победата, осъзнаваха какво се случва, но напредването на времето по-скоро ги демотивира", каза още португалецът.