Старши треньорът на Ботев Пловдив – Бруно Балтазар, изрази своето огорчение от началото на срещата с ЦСКА 1948. „Канарчетата“ допуснаха гол след само 16 секунди игри и в крайна сметка загубиха визитата си в Бистрица с 1:2. Португалският специалист заяви, че за първи път в кариерата му на треньор му се случва отборът му да допусне гол в първите 20 секунди.

„Началото беше ужасно. За първи път ми се случва нещо подобно. В първите 20 секунди получихме гол, след като 20 дни се готвихме за този мач. Очевидно голът беше с лошо влияние за нас. Реагирахме добре през второто полувреме. Много добър край на мача. С повече късмет можехме да вземем точка“.

„20-те дни почивка не са оправдание – така беше за всички. ЦСКА 1948 е може би най-опасният тим при статични положения. Цялата подготовка и план за мача колабираха за 20 секунди. След почивката се видя това, което исках – желание, скорост. С последния удар можеше да вкараме и втори гол“.

„Не бих казал, че в този състав няма лидерство. На младите им липсват много неща, но имат качество. Младите имат качества, днес завършиха мача по много добър начин. Трябва да печелим всеки един мач. Имаме 5 финала до края, целта е да сме в среднаат четворка и да атакуваме 7-ото място. Дистанцията е подобна на тази, при която дойдох. Опитваме да спечелим всеки мач – това е“.