През зимата Лъчезар Балтанов се завърна в Ботев Пловдив, след като игра за Царско село в последната една година. В "Домът на футбола" по DIEMA SPORT той призна, че е много щастлив от завръщането си при "канарчетата" и се надява отборът отново да спечели промоция за евротурнирите. Балтанов разкри още, че една от най-големите му мечти е да играе на стадион "ХристоБотев".
 
"Дойдох си вкъщи, така го чувствам. Радвам се и съм много щастлив. Още преди 8 години усетих Ботев със сърцето. После дойде подкрепата и обичта на феновете. А след успехите се чувствах още по- щастлив.
 
Не ми беше приятно при раздялата преди година, но го приех. Не съм злопаметен обаче и се радвам, че сега се връщам.
 
Заварих добър колектив и прекрасна организация в клуба. Виждам доста промени в положителен аспект. Има позитивно настроение и в голяма степен това се дължи на треньора.
 
Направихме добра подготовка при отлични условия. Изиграхме и добри контроли, готови сме за първенството. Има голяма конкуренция в отбора,  Ботев разполага с много добри играчи на моя пост и дори и да не попадам в стартовия състав, съм готов да помагам.
 
Имаме потенциал за топ 3, както и да играем в Европа. Изживял съм го и ми се иска пак да изпитам тези невероятни емоции. Затова си пожелавам много победи.  
 
Никога не съм играл на стадион "Христо Ботев", а това е една от големите ми мечти. Надявам се да се сбъдне, чакам вече 8 години да изпитам тръпката да играя пред този пълен стадион", заяви халфът на Ботев Пд.
 
Цялото интервю с Лъчезар Балтанов може да гледате във видеото