Бившият национален селекционер Красимир Балъков коментира вече очертаващите се подследствия от пандемията и призна, че би се върнал да работи отново у нас. 

"Виждам е, че много от отборите у нас освобождават чужденците. Явно това ще бъде някаква тенденция, която така или иначе на фона на финансовата криза ще влезе в употреба", заяви Балъков пред "Новапрес". 

"Ще бъде едно от хубавите неща, които могат да се случат в българския футбол. Но жалкото е, че трябва да дойде нещо такова, за да започнем да поглеждаме към собствените си кадри. Без чужденци е ясно, че не може, защото нямаме материал за амбициите на всички клубове, особено за водещите. Но трябва да налагаме младите футболисти по един добър и интелигентен начин. Мисля, че между 60-65% българи и 30-35% чужденци може да даде много добри резултати в българския футбол."

Lap.bg
11 снимки

Балъков коментира и какъв трябва да бъде следаващият президент на Българския футболен съюз. 

"Трябва да се постигне здравословна смесица между футболната фигура и големия бизнесмен. Дори единият да бъде президент, другият изпълнителен директор. В предишните години Славков беше президент, а Вуцов – генерален секретар, като той водеше футболния съюз и се занимаваше с футбола изцяло. По принцип може би президентът трябва да бъде мениджър с мениджърски функции и с доста опит във футболния бизнес и дори може да не е бил футболист. Но да е бил някой, който да е водил във футбола нещо."

Илиан Телкеджиев/Lap.bg
19 снимки

"Навсякъде по света лигата си води първенствата, футболният съюз се занимава само с националните отбори. Защо да не се намери и тук този вариант? Да има президент на лигата, изцяло футболен човек. Именно човекът от лигата може да бъде изцяло футболен човек, а отделно президентът да бъде мениджър, който или има опит във футбола, или има човек до себе си, който е футболен човек. И президентът да има повече опит в мениджмънта", посъветва Бала. 

"За мен като треньор трудно може да се даде отговор на такъв въпрос. Аз говоря доста езици и за мен светът е отворен. Зависи кой какво иска и какви разговори ще проведе с мен. В България съм винаги готов да се върна, но бих се върнал само в отбор, който иска да прави иновации, готов е да заложи на съвременния футбол, който е готов да работи със стратегия. Ако имам подкрепата на ръководителя сигурно ще се върна в България. Но ако е само нещо като работа изобщо няма да го мисля. Искам да работя със стратегия, да има перспектива и амбиции", сподели легендата на Етър, Спортинг и Щутгарт.