Досегашният клуб на новия нападател на Левски Роналдо - Баия, е разтрогнал преждевременно договора му, за да може той да подпише без проблем в България. Баия обаче запазва 20% от търговските права на футболиста, който се ангажира със "сините" до 2025 година, твърди сайтът criativaonline.com.br.

"Много съм щастлив от тази първа възможност на играя в Европа. Клубът има забележителна база. Това е най-големият отбор в столицата и актуален носител на Купата на България. Публиката му е страстна. Много съм мотивиран и очаквам с нетърпение да направя своя дебют", каза 21-годишният Роналдо, който вече се сбогува с привържениците на Баия в социалните мрежи.

Един от агентите на Роналдо Фабио Менезеш обясни защо нападателят е напуснал бразилския клуб при действащ договор. "Много сме благодарни на Баия за възможността, дадена на Роналдо. За щастие, постигнахме взаимно съгласие за разтрогване на договора. Баия ще получи 20% от сумата при бъдеща продажба. Това беше добра сделка и за двете страни. Левски ще играе в квалификациите за Лигата на Конференциите срещу гръцкия ПАОК. Това е страхотна възможност за футболиста и сме уверени в потенциала му", каза футболният мениджър.

Роналдо играе в първия отбор на Баия от 2021 година. Той получи възможност в началото на сезона, но след това загуби мястото си на титуляр. Като цяла за клуба младият нападател има участие в 43 мача, в които е вкарал 3 гола и е дал 6 асистенции, като по този показател е един от лидерите на тима.