Новият старши треньор на Ботев Пловдив Азрудин Валентич води за първи път следобедното занимание на отбора. 50-годишният босненец с шведски паспорт Валентич пристигна рано тази сутрин в Пловдив и изгледа сутрешната тренировка на тима.

Той за последно е работил в датския втородивизионен Фремад Амагер и поема "жълто-черните" след договорка с бъдещия собственик на клуба Антон Зингаревич. Заедно с Валентич в Пловдив пристигна и шведския спец Кристиян Тиритиело, който ще влезе в неговия щаб. Тиритиело също е работил за последно във Фремад първо като треньор на вратарите, а след това и като анализатор.

С двамата треньори от датския отбор пристигнаха и трима нови футболисти. Това са 20-годишният защитник Марио Младеновски, който има един мач за националния отбор на Северна Македония, както и полузащитниците Кевин Хьог-Янсон и Реда Рабей. Младеновски, шведът Хьог-Янсон и французинът с алжирски корени Рабей също се включиха в следобедното занимание.

Испанецът Даниел Серехидо пък е новият изпълнителен директор на Ботев Пловдив. Той беше представен на футболистите в съблекалнята преди втората тренировка за деня днес.