Мариян Огнянов има записани 133 официални мача за „жълто-черните“, а в един от тях той оставя името си в историята – поне засега. На 5 декември 2013 г. Огнянов е автор на последния отбелязан гол на „Колежа“ преди неговото разрушаване, като това се случва в 70-ата минута на мача Ботев – ЦСКА, спечелен от „канарчетата“ с 2:1. 34-годишният техничар, понастоящем играещ в Гърция, се върна към спомените си от двубоя пред Gong.bg и сподели за чувството да играеш пред пълните трибуни на стадион „Христо Ботев“.

„Какво си спомням за мача? Аз този гол ще го помня винаги не защото съм последният, който е вкарал гол на „Колежа“. Помня го, защото това ми беше първи мач след 2 месеца и половина контузия, която беше много неприятна и ме извади от игра. Това ми беше първият мач след нея. Мисля, че влязох в 70-ата минута и играх 20 минути. Успях да вкарам гол, който не беше красив или кой знае колко хубав, но пък беше ценен – с него спечелихме и то срещу ЦСКА.

Какво е да играеш пред „Колежа“? Аз пожелавам на тези млади момчета, които обичат Ботев и тренират в Ботев да изпитат чувството да играеш на „Колежа“, защото наистина е невероятно. Играл съм там в хубави мачове, да не говоря за дербитата. Дори с непретенциозни отбори имаше по 5-6 хиляди човека на „Колежа“! Атмосферата е неописуема, това трябва да го изпиташ, човек не може да го обясни с думи. Играли сме дербита с Левски, с ЦСКА… Чувството е уникално и незабравимо!“

Утре очаквайте цялото интервю на Мариян Огнянов специално за Gong.bg, където той споделя мнението си за предстоящия мач Ботев Пловдив – Левски, актуалната ситуация в двата клуба, както и различни проблеми на българския футбол през неговата перспектива.