Черно море остава един от двата непобедени отбора в елита след десет изиграни кръга. В последния кръг срещу ЦСКА 1948 „моряците“ завършиха наравно за трети път през сезона, а голмайсторът за отбора на Илиан Илиев беше добре познат – Атанас Илиев. Деветката на варненци реализира шестото си попадение в деветия си двубой през кампанията и остава единственият с повече от един гол в състава от морската столица.

Все пак, трябва ли отборът да съжалява, че не постигна осма победа?

„Да, наистина съжаляваме, защото играхме много добре, особено първото полувреме. Второто полувреме отстъпихме инициативата на ЦСКА, но отново не създадоха никакви ситуации и мисля, че от едно недоглеждане ни вкараха с единствения удар гол, за което наистина съжаляваме, защото дойдохме тук за три точки“, заяви Илиев пред DIEMA SPORT.

startphoto.bg
82 снимки

Голът в Бистрица бе 14-и за „моряците“ далеч от стадион „Тича“, което ги прави с най-резултатното нападение във визити. А вдигнаха ли самите те очакванията към себе си и кое е ключът към успеха дотук?

„Не знам дали сме вдигнали много критерия. Ние просто си играем мач за мач, всеки се раздава на 100%, нещата се получават и се надявам занапред да продължат да се получават. Ако е писано, да сме сред първите три отбора, ще се радвам. Колективът в съблекалнята е прекрасен и разбирателството между момчетата също“.

Четири от шестте попадения на Илиев са от дузпи, а как нападателят приема това?

star-photo.bg
34 снимки

„Беше време да вкарам гол, който да не е от дузпа. Радвам се, че беше точно тук (б.р. – на стадион „Витоша“ срещу ЦСКА 1948), защото е много важен. Това гостуване е тежко, което имахме тук. Надявам се да започна отново да си вкарвам и от дузпи, и не от дузпи“.

През този сезон Атанас Илиев премина границата от 100 попадения в професионалния футбол. Нападателят вече има 103 в 275 мача реализирани в елита, Втора лига, в турнира за Sesame Купа на България и в италианската Серия Б с отборите на Черно море, Ботев Пловдив, Монтана, Добруджа и Асколи.

Междинният кръг носи и серия от три мача в рамките на една седмица, а „моряците“ ще се озоват за пръв път през сезона в по-интензивен период в официални двубои. Сега във Варна пристига един от бившите отбори на Атанас Илиев – Ботев Пловдив. На „Тича“ Черно море е безгрешен – четири победи в четири домакинства и само един допуснат гол.

LAP.bg
19 снимки

„Мисля, че сме подготвени добре. Сега имаме седемчасово пътуване до Варна и трябва да се възстановим, защото във вторник идва един сериозен отбор, който не тръгна добре – Ботев Пловдив. Трябва да се възстановим дотогава и да излезем напълно мобилизирани. Тепърва започват да играят все по-добре, събрани са индивидуално много добри футболисти и надявам се да ги излъжем и да се поздравим с победата“, сподели още нападателят.

За Атанас Илиев това ще бъде осми мач срещу Ботев Пловдив. В досегашните седем той има една победа, постигната с Монтана при разгромното 6:0, включително и гол в този двубой, който е един от двата му срещу „канарчетата“. И двата са реализирани с екипа на тима от Северозапада.

При пловдивчани настъпиха доста промени в последните месеци, а останали ли са приятели за Илиев в редиците на „жълто-черните“?

start-photo.bg
73 снимки

„Мисля, че само с треньора на вратарите и Николай Минков, защото те не останаха българи там, за жалост. Ние сме професионалисти и трябва да защитаваме отбора, за който играем. Бях там и сега в момента си гледам моя отбор. Надявам се моят отбор да победи, ще видим“, завърши Илиев.