Помощник-треньорът на Левски Георги Донков говори пред журналистите след проверката на „сините” срещу Узбекистан U19. Донков коментира ситуацията при футболистите, как се готвят, фокусирани ли са вече върху предстоящите мачове от efbet Лига, както и процесите в клуба. Донков говори и открито за използването на голям набор футболисти, които са юноши на Левски, както и възможно ли е все повече играчи от школата на "Герена" да се внедряват в титулярния състав на отбора, воден от Петър Хубчев.

„Стана добра проверка. Момчетата се опитаха да дадат всичко. Видяхме някои работи, но е важно и, че победихме, макар резултатът да не е важен, но отборът трупа опит. Дали сме доволни? Опитваме се винаги да изискваме повече от нашите играчи, но не сме недоволни. Вчера тренираха два пъти, днес се вложиха, а това са и последните дни на лагера. Отборът на Узбекистан са национални състезатели, бързи са, добри в единоборствата”, каза Донков.

„Дадохме днес шанс на млади играчи. Двама на по 16 години, двама на по 17. Никога не сме играли с този състав и знаехме, че ще допуснем някои положения пред нашата врата. Мисля, че първата част създадохме някои добри ситуации. Второто настъпи умора и липса на концентрация, но сме доволни”, продължи той.

„Треньорският щаб нямаме забележка. Не искам да отличавам никой сега. И аз като играх за първи път за Левски имах напрежение, но ако искат да успеят, трябва да работят. Ако юношите си заслужат, може да играят и за първия отбор”, каза още той.

„Ние се готвим сериозно с 27 човека и се надяваме с този набор от играчи да започнем и да завършим с тези футболисти сезона. Има да изчистим още някои неща да изчистим. Има още 10 дена, но смятам, че сме подготвени добре и отборът го усеща. Продължаваме и се надявам да сме готови за първия мач”.

„За мача с ЦСКА се надявам стадионът да е пълен. Двата отбора да направят добър мач – това е. Не сме обсъждали дали следващата проверка ще е генерална репетиция. Ще тренираме, ще видим. Не е наша работа да коментираме процесите в клуба, отвъд спортните неща. Трябва да се фокусираме и да държим момчетата, за да дават всички от себе си”, каза още Донков.

„Другите отбори не ни интересува колко контроли ще играят. Ние сме решили, че с 4 мача ще подготвим най-добре отбора. Винаги казваме нещата в очите на играчите. Няма значение дали ще е на почивката или след края на мача – не сме критични, а казваме истината. Защо трябва да се заблуждаваме? Работим с тези момчета по този начин, тъй като това е за тяхно добро”, завърши Георги Донков.