Старши треньорът на Витоша Бистрица Асен Букарев призна, че тимът му е загубил почти всякакви шансове за оцеляване в елита и той и футболистите му ще обиграват тима за Втора лига. Специалистът заяви това след загубата с 1:3 от Левски в контрола.

„Изводи много можем да направим. По скоро съм доволен от този мач. След такава пауза видяхме, че играчите не са добре технически, загубили са игрови ритъм. Много полезна контрола. Видях и много неща, за които мога да критикувам футболистите си, но ще го направим в следващите дни”, сподели той.

„Самият факт, че спираш за два месеца и половина е голям проблем за кондицията на играчите. За две три седмици съвсем не е достатъчно да влезеш в ритъм, просто го констатираме като факт.

Не мога да гадая дали ще стигнем оптимална форма за пет мача, които остават до края на първенството. Ще се опитаме да играем за престиж и имидж и да обиграваме отбор за Втора лига. Това бе причината да се разделим с играчите. Имахме уговорка, да ги задържим поне докато имаме математически шанс, но не се получи. Остават някои хора, които са на по-сериозна възраст. Те са част от семейството  на Витоша и остават при нас. Ще се опитаме да играем привлекателен футбол за Втора лига. Засега за мен нищо не се променя, имаме договорка с президента да продължим да работим”, каза още Букарев.