Атакуващият полузащитник на Хебър Пазарджик – Октай Хамдиев, ще отсъства от терените поне половин година, стана ясно след извършената операция в столична клиника. Халфът скъса предна връзка и менискус преди повече от месец в мача срещу ЦСКА 1948, но бе опериран едва онзи ден, съобщава „Мач Телеграф“.

Оперативната интервенция се забави, защото атакуващият футболист имаше и скъсана вътрешна връзка, като беше един месец с шина, за да зарасне. Операцията бе направена от докторите Иван Василев и Виктор Точков. Техните прогнози са, че халфът ще отсъства от терените около 6 месеца.

start-photo.bg
74 снимки

Хамдиев бе принудително заменен в мача с ЦСКА 1948 на 7 август, а заради тежкото му състояние след мача треньорът на пазарджиклии Любослав Пенев не присъства на пресконференцията, за което клубът се извини.

„Целият отбор и ръководството пожелават на Оки бързо възстановяване и скоро да се завърне на терените!“, написаха от Хебър.

„Процедурата продължи около два часа. Радвам се, че всичко е минало добре. Сега ми остава да се надявам бързо да се възстановя и да се върна на терена“, разказа самият Хамдиев.