Арда победи с 2:1 Рубин Казан в последната си контрола от подготовката в Турция. И двата гола за тима от Кърджали вкара Тонислав Йорданов (30, 38-дузпа), а  Грицаенко (42) се разписа за руския отбор. 
 
Българският тим влезе добре в мача и пропусна да поведе още в 26-ата минута. Добро центриране отляво на Принц стигна до Тонислав Йорданов, който отправи хубав удар с глава, но топката мина покрай вратата. Няколко секунди по-късно шут на новото попълнение Борислав  Цонев бе избит в корнер от стража на Рубин.
 
В 30-ата минута натискът на Арда даде резултат. Принц центрира към наказателното поле, където вратарят на руския тим увисна и топката кацна на главата на Тонислав Йорданов, който не пропусна - 1:0.
 
Осем минути по-късно Арда получи правото да изпълни дузпа, след като удар на Тилев с глава бе спрян с ръка от защитник на съперника. От бялата точка Тонислав Йорданов не сгреши и удвои резултата - 2:0.
 
Още с първата си възможност в мача обаче Рубин върна едно попадение. След центриране от корнер Грицаенко бе оставен непокрит и намали в 42-ата минута - 2:1.
 
През второто полувреме тимът от Казан имаше инициативата, но не успя да изравни. Пропуски направиха Мартинович и Вада.