Арда и Ботев Пловдив излизат един срещу друг в откриващия двубой на 19-ия кръг в efbet Лига. Срещата на „Арена Арда“ в Кърджали стартира в 15:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка, който ще бъде ръководен от Стоян Арсов.

Арда ще се опита да се реваншира на своите фенове за домакинската загуба от ЦСКА 1948 в понеделник с 0:3. Тимът на Александър Тунчев има само един успех в последните седем мача за първенство и заемат седмата позиция с 28 точки. В миналия кръг кърджалийци, които са отбелязали само един гол в последните си седем шампионатни двубоя, допуснаха първа домакинска загуба за сезона, след като отстъпиха с 0:3 на ЦСКА 1948.

Контузени и наказани при „сините“ няма, но в днешната среща внимателни трябва да бъдат Преслав Боруков и Омар Сако, които са на едно официално предупреждение от санкция.

Ботев Пловдив се представя солидно в последните седмици и се изкачи нагоре в класирането до деветото място с 23 пункта след слабия старт на сезона. Тимът няма загуба от почти два месеца, като за последно отстъпи в гостуването си на ЦСКА 1948 с 0:1 на осми октомври. В последния кръг „канарчетата“ победиха Пирин Благоевград с 3:1 у дома, а преди това пловдивчани взеха точка от гостуването си на Левски.

Антонио Перера се завръща след наказание и ще бъде наличен на старши треньора Душан Керкез, но Мохаме Брахими е аут до Нова година. По-рано през седмицата пък се появиха информации, че в Ботев се интересуват от голмайстора на Хебър Пазарджик и младежки национал Георги Николов като опция са подсилване на атаката си.

Двата отбора се срещнаха по-рано през сезона на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, където Арда постигна чиста победа с 2:0.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


15:00 часа | АРДА – БОТЕВ ПЛОВДИВ

efbet Лига, 19-и кръг

Главен съдия: Стоян Арсов, град София

Стадион: „Арена Арда“, град Кърджали


Вероятни състави на двата отбора:

АРДА (4-2-3-1): Анатоли Господинов – Мартин Стойчев, Омар Сако, Джалал Хюсеинов, Окезие Принц Ебенесер – Лъчезар Котев, Радослав Цонев – Станислав Иванов, Абубакар Тунгара, Иван Тилев – Преслав Боруков

Старши треньор: Александър Тунчев

БОТЕВ ПЛОВДИВ (4-2-3-1): Хидайет Ханкич – Константинос Балоянис, Антоан Конте, Атанас Чернев, Джеймс Ето’о – Янис Карабельов, Антонио Перера – Уме Емануел, Ивелин Попов, Самуел Акере – Антоан Бароан

Старши треньор: Душан Керкез

подкрепя българския спорт