Отборът на Арда Кърджали завърши наравно 0:0 с грузинския Самгурали последната си контрола от подготвителния лагер в Алания. Срещата бе изгледана от вицепрезидента на БФС Емил Костадинов и селекционера на юношеския национален отбор Ангел Стойков. 

Двубоят с грузинците бе доста равностоен, като двата отбора разиграваха топката предимно в средата на терена. В 11-ата минута Жуниньо отправи удар от границата на наказателното поле, който попадна право в ръцете на вратаря. Отговорът
на играчите на Самгурали бе опасно засичане с глава след изпълнение на ъглов удар. В 39-ата минута съперникът ни уцели гредата на вратата пазена от Васил Симеонов. В ответната контраатака на Арда Жуниньо се озова в отлична позиция, излъга стража на грузинците, но след това се засуети и не успя да вкара топката в мрежата.

След почивката в 54-ата минута Михаил Александров засече хубаво с глава центриране на Лозев, но топката мина близко до левия страничен стълб. В 80-ата минута Жуниньо получи топката на наказателното поле и от границата отправи силен удар, но право в ръцете на вратаря. Така двата отбора не можаха да си отбележат гол и срещата завърши наравно 0:0.

Това бе последен мач за Арда в Турция, а утре отборът се прибира в България. Равносметката от контролните срещи е 1 победа, 1 равенство и 3 загуби. В първия кръг от подновяването на първенството Арда гостува на Ботев Пловдив. Срещата е на 12 февруари от 17:30 часа.

Стартов състав на Арда: 36. Симеонов, 8. Желев, 4. Стоев, 13. Таравел, 21. Костадинов, 33. Тилев, 19. Руменов, 17. Коконов, 9. Делев, 37. Жуниньо, 27. Мартинов