В Лудогорец са получили оферти за централния защитник Оливие Вердон. Предложенията за национала на Бенин са от Катар и Саудитска Арабия, твърди africafoot.com. И според информацията е много вероятно бранителят да смени клубната си принадлежност още по време на зимния трансферен прозорец. Вердон има договор с разградчани до 2025 година. Той пристигна в клуба през септември на 2020-а. И от тогава е почти несменяем титуляр. През този сезон той бе на терена в 27 мача във всички турнири, в които вкара 3 гола. В момента бранителят си партнира в центъра на отбраната с привлечения от Левски Ноа Сонко Сундберг. Тяхна резерва е аржентинецът Франко Русо. От състава пък въобще изпадна Игор Пластун, който е и един от капитаните. Орлите планират раздяла с украинеца.

Ситуацията около Вердон се следи и от Торино, допълва africafoot.com. Тимът от Серия А имаше интерес към него през лятото. В началото на септември медиите на Апенините гръмнаха с новината, че трансферът е сигурен. До такъв обаче така и не се стигна.

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев вече заяви, че не иска да се раздели с нито един основен играч. Целта през зимата е съставът да бъде надграден. През февруари на "орлите" им предстоят плейофи за 1/8-финалите в Лигата на конференциите. Съперник в тях ще бъде швейцарския Сервет. И шансовете за преминаване в следващата фаза не са никак малки.