Старши треньорът на Царско село Антони Здравков не скри задоволството си след категоричния успех с 4:0 над Арда Кърджали. Така „царете” си гарантираха място в Група А на втората осмица в плейофите, което означава, че тимът ще има шанс да атакува седмото място в крайното подреждане, което дава право на участие в бараж за класиране в Лига Европа.

„Не бих казал, че всяка победа означава лесен мач. Отборът на Арда е финалист за Купата на България, заема четвърто място в класирането, един сериозен отбор със серозни футболисти и треньор. Момчетата бяха много мотивирани за този мач след тежките двубои се с ЦСКА и Берое. Доволен съм”, сподели Здравков.

„Когато вкараш острота в атаката, когато топката се движи бързо, се стига до тези положения и до головете. Това е идеята пред отбора. Да играем по директен футбол. Смятам, че в последните три мача се осъществява”, добави той.

„Нека вървим стъпка по стъпка. Предстои ни мач с Левски, а след това и с другите отбори. Докъдето и да стигнем ще бъде добре, отборът има желание, ако ни се отдаде възможност да атакуваме седмото място и да играем бараж за Лига Европа. Никой не би отказал. Това е престиж”, продължи Тони Здравков.

„Смятам, че има достатъчно агресия в отбора. Доста футболисти проумяха ,че колкото сме по близо до противниковата врата, толкова по-лесно се защитаваме”, сподели още специалистът.