Треньорът на Арда Александър Тунчев говори след второто поредно домакинско поражение. Тимът от Кърджали загуби от Ботев Пловдив с 0:2 в мач от 19-ия кръг на efbet Лига.

"Причините са в това, че не успяхме да отбележим гол. През първото създадохме 3-4 чисти ситуации и не успяхме да отбележим, през второто допуснахме две грешки и Ботев ни вкара. Не заслужавахме да загубим днес", сподели наставникът след срещата.

"Играем през три дни, има я умората, след три дни ни предстои следващ мач. През второто полувреме дадохме леко инициативата на Ботев, но аз не мисля, че до първия гол направиха някакви сериозни ситуации. Имахме след това възможности да се върнем, но след втория гол вече напълно приключи мачът", каза още той.

"Разговаряме, да. Вижте, не знам на какво мога да го отдам при положение, че излизаш очи в очи с вратаря и трябва да нанесеш точен удар. Със сигурност им се отразява и на тях това нещо. Работим на тренировки. За съжаление на мача не успя да се случат нещата", допълни Тунчев.

След това треньорът говори за предстоящия мач с Литекс за Sesame Купа на България: "Ще подходим сериозно, няма да подценим отбора на Литекс. До зимата има страшно много време. Ако през първото полувреме бяхме отбелязали гол, нещата щяха да се развият по друг начин"