Наставникът на Локомотив Пловдив – Александър Томаш, сподели мнението си след минималната победа с 1:0 над Етър във Велико Търново. Специалистът не остана доволен от началото на мача, което определи като „лежерно”, но все пак поздрави футболистите си за положените усилия и крайния успех.

„Доста труден мач, срещу противник, на когото точковият актив не му приляга. Контролирахме играта, но се получи както с Пирин с червения картон. Когато почнаха да го гледат казах, че това ще ни обърка плановете. Търсихме да вкараме гол, успяхме, имахме шанс и за втори гол,но не успяхме. Поздравявам футболистите си за успеха.

Не оценяваме в определени моменти ситуацията. Знаех колко агресивни ще бъдат Етър. Започнахме лежерно, бавно, неща , които не ми харесват. Когато започнеш така, много трудно можеш да се върнеш, но момчетата успяха. Чувал съм много по-големи треньори от мен да казват, че 1:0 е шампионска победа.

Вярвам и се надявам футболистите да оценят момента и ситуацията, въпросът е да не е късно.

Във всеки един мач очаквам футболистите ми да излизат мотивирани, нямаме шанс да излезем по отпуснати и нещата да станат с два паса. Всеки един противник срещу нас излиза на предела на възможностите си. Ние обаче първо трябва да уважаваме себе си, после противника, и публиката, която днес направи така да се чувстваме като у дома”, каза Томаш.