Наставникът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович бе награден за тренор №1 на месец юни. Той сподели, че ще изисква повече от своите футболисти през новия сезон. Босненският специалист коментира предстоящия мач за Суперкупата на страната, както и евентуални нови попълнения.   

ILap.bg
13 снимки

"Щастливи сме от спечелването на Купата. Доволен съм да съм част от този отбор, имаме невероятни фенове. Нямаме много време, не можем да правим грешки. Имаме хубав отбор, който може и през следващата година да играе важна роля, да сме близо до върха. Ако играеш красив и качествен футбол, постигаш и целите си. Искаме да показваме характер на мачовете. Да искаме още, това е изискването ми към играчите. Винаги да се опитваме да спечелим малко повече. Така сме си избирали играчите. Залагам на дисциплината. Футболистите не трябва да се отпускат, напротив, сега всички ще ни гледат по друг начин, ще се опитват да бият носителя на купата. Но и ние трябва да покажем зъби и да разкрием качествата си. Времето за подготовка беше доста кратко, а сега следват много мачове в сгъстен цикъл. Едно от най-важните неща е да се опазим от контузии". 

"Труден въпрос е дали имаме достатъчно футболисти. Ако кажа да, а след това 7-8 души се заразят с коронавирус и отидат под карантина, сигурно няма да бъдат достатъчни. Но се надявам се, че Господ ще ни помага, ще ни пази и всички ще бъдат здрави. Хубавото е, че момчетата, които бяха заразени с коронавирус вече са с отрицателни тестове и са добре. Така ще можем да продължим с тази играчи, които са много важни за насВсички са здрави и можем да продължим с играчите, които са важни за нас. Ще се опитаме да направим всичко възможно през новия сезон. На нито един отбор няма да е лесно. Трябва да покажем характер. Ще искам дисциплина, да не позволявам да се отпуснат. Ще е допълнителна мотивация за противника да играе срещу нас, след като сме носители на Купата".

"Треньорът винаги иска успех. Лудогорец има предимство в подготовката заради ситуацията с коронавируса при нас. Освен това те взеха добри играчи, силен отбор са. Но аз се надявам да играем добре и се да спечелим. Двубоят е в Разград, но ние сме играли доста добри мачове там с изключение на последния, който беше преди финала за купата и направихме експерименти със състава. Сигурен съм, че сега моите футболистите ще са мотивирани да покажат качествата си и да вземат още един трофей"

"Имаме още двама футболисти, от които чакаме отговори днес или утре. Чакаме и още един играч, който може би ще вземем. Всичко обаче е може би, но дори и да не стане, аз имам отбор, който е с голям потенциал", заяви Акрапович.