Нападателят на ЦСКА Ахмед Ахмедов вероятно ще претърпи операция заради контузията в коляното, която получи на мача с ЦСКА 1948 вчера. Ахмедов бе сменен принудително още през първото полувреме и днес премина изследвания, в момента от клуба очакват резултатите, като е възможно е да се наложи играчът да претърпи оперативна интервенция, информираха от клуба.

С травми от мача вчера са още защитниците Томас Лам и Брадли Мазику, но те не са тежки и се очаква след паузата в шампионата да са готови на 100 процента.

Георги Йомов отпадна от сметките на националния селекционер Ясен Петров за мачовете с Украйна и Швейцария поради здравословни проблеми, които няма да му позволят да вземе участие в приятелския двубой в Одеса на 11 ноември и световната квалификация в Люцерн 4 дни по-късно. Очаква се и той да е на линия за двубоя с Арда (Кърджали).

Трайно контузен е и нидерландският бранител Мено Кох, който със сигурност ще пропусне всички мачове на "армейците" до края на годината. Добрата новина е, че нападателя Бисмарк Чарлс вече е напълно възстановен и ще бъде на разположение на старши треньора Стойчо Младенов след паузата в шампионата. Футболистите на ЦСКА са пуснати в четиридневна почивка от днес, а на 16 ноември ще изиграят контрола с Литекс на базата в Панчарево.