Левски успя да надиграе с лекота състава на Ботев Пловдив, надделяйвайки с 2:0 в дербито на 18-ия кръг на efbet Лига. Домакините откриха резултата още в 6-та минута след попадение на Гьоко Зайков. "Сините" контролираха почти през цялото време събитията на терена и в 80-та минута Боби Цонев уби интригата за крайното 2:0. 

89 снимки

Домакините започнаха като по-активния тим и взеха аванс много рано в двубоя. След центриране от статично положение на Радослав Цонев, Гьоко Зайков смаза на задната греда Дилан Мертенс, за да открие резултата на "Герена". 

Три минути по-късно дойде и нов шанс за столичния гранд. След добър пробив от Здравко Димитров, той успя да намери Марин Петков на стрелкова позиция, но крилото не намери целта. в 16-та минута "сините" получиха нова възможност. След центриране от Иван Горанов отдясно Билал Бари създаде суматоха в наказателното поле, а Здравко Димитров се засуети при добавката. 

Левски Ботев Пловдив

източник: Sofascore.com

В 30-та минута дойде и първият шанс за гостите. Силен изстрел на Тодор Неделев от над 25 метра беше спасен относително леко от Николай Михайлов.

Пет минути след рестарта на мача дойде и огромен шанс за гостите. Па Конате беше изведен сам срещу Николай Михайлов, но гвинеецът изпусна сам срещу българския национал. В 63-та минута Здравко Димитров се оказа на границата на наказателното поле и стреля силно, но Аргилашки изби без особени проблеми. 

В 80-та минута, все пак, домакините успяха да убият интригата. След поредната грешка на Дилан Мертенс в средата на терена, "сините" организираха хубава контраатака. Здравко Димитров плъзна топката към Борислав Цонев, който с мощен удар разстреля Аргилашки за 2:0. 

До края на двубоя темпото спадна, а Левски успя да запази без проблем аванса си и да запише ключова победа. 

Левски - Ботев Пловдив 2:0

1:0 - Гьоко Зайков (6)

2:0 - Борислав Цонев (80)

Ето и съставите на двата тима:

Левски: Михайлов; Михайлович, Зайков, Кордоба, Горанов; Краев, Р. Цонев; Марин Петков, Б. Цонев, З. Димитров, Б. Бари; 

Ботев Пловдив: Аргилашки; Супрайен, Генев, Янсон; Минков, Рабей, Току, Мертенс, Конате; Неделев, Маркиньос;