Калоян Иванов, агентът на Никола Илиев, отговори на изказването на прокуриста на Ботев Пловдив – Асен Караславов. Това той стори пред италиански медии, заявявайки категорично, че след като се отворят международните граници 15-годишният талант на „канарчетата” ще стане футболист на Интер Милано.

Интер Милано се свърза с Ботев за Илиев

„На практика трансферът на Никола в Интер е факт. Направили сме своето решение и той е много щастлив от взетото такова, няма съмнение в това. Имаме договорка с „нерадзурите”, а след като границите се отворят наново, той ще подпише официален контракт с италианския клуб”, контатира Иванов пред италианските медии.

Емблематичните Аякс и Порто също искаха да привлекат в школите си 15-годишния български халф, който впечатлява с изявите си за Ботев Пловдив. През сезона за първия тим на „жълто-черните” той има 77 минути и е считан за един от най-обещаващите футболисти след време.

Изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота идентифицира редица силни младоци, които да бъдат привлечени в академията на Интер. Чрез съгласието на президента Стивън Женг отборът иска да развие школата си. През този сезон треньорът Антонио Конте даде възможност на 17-годишният Себастиано Еспозито да бъде внедрен в първия отбор на тима от „Джузепе Меаца”.