Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов сподели пред "Мач Телеграф", че няма никакви юридически пречки около строежа на новия стадион. Той уточни, че има издадено разрешение, но срещу него е подадена жалба, което забавя процеса.

"Главният архитект изключително прецизно каза всичко. Просто някои хора не го тълкуваха правилно. Той сподели, че има разрешение за строеж и освен това, че е допуснато до изпълнение. Иначе няма как да рушиш сгради в центъра на София, без да имаш разрешително. Всеки знае, че това е абсурдно.

Ситуацията е следната. Има издадено разрешение за строеж. Срещу него е подадена жалба от Николай Веселинов, който и към момента се бави да си получи съобщенията, че претенциите му не са уважени. По самото дело има произнесен акт на съда. С него делото е прекратено като недопустимо. Юридически пречки няма абсолютно никакви!

Плюс това има издаден акт за предварително изпълнение. Това значи, че самото разрешение за строеж се изпълнява. Единствено се чака Николай Веселинов да си получи съобщенията. Той не е страна, която може да подава жалби. Няма никакви пречки от юридическо общество и не виждам никакъв проблем. Видях тълкованията и много се учудих, защо се тълкуват по този начин думите на главния архитект", заяви Трендафилов.