Черно море постигна трудна, но сладка победа при гостуването си на Крумовград в мач от 3-ия кръг на efbet Лига. „Моряците“ надделяха над своя съперник с 3:1, като те могат да се похвалят с още едно постижение от срещата в пловдивския кв. Коматево. За първи път от 41 години насам трима юноши на клуба вкараха голове за отбора в един мач от елитното първенство. Атанас Илиев откри резултата от дузпа в 39-ата минута, Велислав Василев се разписа в 86-ата, а Николай Златев в 90-ата.

Последният такъв случай досега беше от вече далечната 1982 г. На 27 май 1982 г., в 28-ия кръг от сезон 1981/82, Черно море разбива с 6:2 Етър на стадион „Юрий Гагарин“, а последните три гола за варненци са дело на продуктите на школата Иван Дончев, Верони Страшников и Светозар Светозаров – Бебо. В края на въпросния сезон отборът, воден тогава от наставника Спас Киров, завършва на 4-то място в крайното класиране, пише Vsport.bg. 

Снощи срещу Крумовград Илиан Илиев започна двубоя с четирима футболисти, израснали в академията на „моряците“ – Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Даниел Димов и Атанас Илиев, а след почивката в игра се появиха голмайсторите Велислав Василев и Николай Златев.

По този начин Черно море продължава да показва своята идентичност и да следва пътя си и през новия сезон – да разчита на свои кадри. Точно това е причината феновете да определят Черно море като Отборът на Варна. Не е далеч времето, когато „моряците“ ще започнат среща от елита с 11 рожби на клуба.