Поне 21 дела се водят срещу Левски, разкри адвокат Иво Ивков, който защитава интересите на сините. В тази бройка не влизат многомилионните искове на бивш генерален спонсор и фирмата, построила сектор “А” на “Герена”.
 
“Делата са близо 21, но непрекъснато излизат нови. Лешоядите започват да кръжат все по-ниско. Левски може да е ранен, но в момента всичко в клуба функционира. Исковете са на стойност около 400 000 лева и са за периоди, в които е управлявало предишното ръководство”, заяви Ивков пред БНТ. 
 
Юристът, който е син на легендата на Левски Кирил Ивков, добави, че едно от делата е заведено от БФС.
 
“Жалкото е, че сред тези лешояди е и БФС. В нарушение на собствената си процедура  и неспазвайки собствения си дисциплинарен правилник, оттам ни заплашиха с отнемане на точки. В БФС трябва за влязат в 21 век, за съжаление 20-ти го пропуснаха”, каза още Ивков, който преди дни спечели дело срещу бившия треньор на Левски Делио Роси и спести 345 000 евро на клуба.
 
“Всеки сега трябва да върши каквото зависи от него. Не мисля, че положението е толкова пагубно. Ще цитирам голямата американска писателка Тони Морисон - тя е Нобелов лауреат и има есе “Няма място за страх, няма място за притеснение”. Това казвам на привържениците, нека малко да се усмихнем. Каквото има да се случи, ще стане. В някои от случаите има суми, които се дължат, но ние не смятаме, че са толкова. В други случаи изобщо не смятаме, че дължим. В трети - да, дължим, но ще платим, когато клубът има възможност. Чакат ни тежки месеци, но това може да се окаже, че е за добро”, каза още Ивков.
 

Адвокат Иво Ивков: Не съм оптимист, че друг отбор може да замести ЦСКА в Лига Европа

източник: БГНЕС

 
Той бе категоричен, че не бива да се рисуват апокалиптични картини и изтъкна важността на ролята на изпълнителния директор Павел Колев в сегашните събития, както и на футболистите.
“Ролята на изпълнителния директор е да направи Левски атрактивен и да привлече инвеститори. Моята е да спечеля поверените дела, на треньора - да има добър тим, а тази на  футболистите да играят. Ако на 15 февруари победят пред пълен стадион, а след това отстранят и Лудогорец за Купата, мислите ли, че Левски няма да е атрактивен за инвеститори и да продължи да съществува.
 
Акциите да отидат при феновете? Премиерът е премиер от 10 години, не съм съгласен с него, но няма да го коментирам, предполагам, че той знае какво говори. Всички тези срещи са излишни. Ние трябва да се хванем за ръце и да си помогнем сами. Ако някой дойде и помогне по неунизителен начин - добре дошъл. Всичко си зависи от екипа и как ще бъдат привличани средства. На първо време двигателят може да работи и без големи запаси от гориво”, завърши Ивков.