Eдин рекорд, който само допреди няколко сезона изглеждаше вечен, рухна! Заслужено и категорично Лудогорец стана шампион за десети пореден път, а само при три от титлите интригата беше жива до последния кръг. Тогава разградчани показаха, че освен спортно-технически, превъзхождат съперниците си и психически. Благодарение на тази уникална комплексност от плюсове на най-различни нива разградчани подобриха рекорда на ЦСКА от 50-те.
Тази 10-томна енциклопедия на успеха на „орлите“ бе написана от собственици, директори, треньори и точно 120 играчи, взели повече или по-малко участие в срещите от 2011 година насам.
 
Абсолютният дойаен сред футболистите е капитанът Светльо Дяков със своите 241 мача за първенство, а именно той изглежда като неизменимата опора и стабилност на проекта през годините. Мозъкът на операция „Хегемон“ пък е Марселиньо, който е другият с над 200 мача за „орлите“ в първенството. Общо 13 са играчите, които имат поне стотица в елита, като последен от тях е нидерландското крило Джоди Лукоки със 101. Иначе петицата на рекордьорите се допълва от Моци, Вандерсон и Кешеру. Именно Клаудиу е и авторът на най-много попадения – 112 за разградчани, което го прави и най-резултатният чужденец в историята на Първа лига. Десетката на реализаторите се допълва от: Марселиньо (75), Вандерсон (52), Мисиджан (35), Кишада (33), Моци (26), Иван Стоянов (25), Шверчок (24), Безяк (20) и Гъргоров (19).
 
Левият бек Йордан Минев пък е играчът с най-много срещи без да се разпише – 122. Той обаче вкара един гол, който тежи повече от чували с попадения в първенството – срещу Базел за единствената победа на български отбор в групите на Шампионската лига. Светльо Дяков е и единственият играч, който може да се окичи и с десетте златни медала. Марселиньо и Моци имат по 9 титли, а с една по-малко е защитникът Георги Терзиев. Иван Йорданов пък има удивителен коефициент – 5 мача срещу името си и има три титли./Мач Телеграф