Александър Тунчев се надява Локомотив Пловдив да продължи да играе добре и под негово ръководство. Тунчев записа неофициален дебют при загубата от Берое с 1:3 в контролна среща. Младият специалист наследи Бруно Акрапович, който напусна Локомотив, за да поеме ЦСКА.
"Една добра проверка за нас. Резултатът не е от значение. Важното беше да направим добро натоварване и да няма контузии.

Всеки, който се занимава с треньорска професия, се надява някой ден да поеме даден отбор. За мен е огромна чест и удоволствие да бъда старши треньор на Локомотив.

С момчетата от моя щаб се познаваме доста добре, приятели сме. Данчо Юруков може да помогне, той беше начело на ЦСКА 1948. Ще направим всичко възможно да продължим по същия начин. Към момента не виждам да има някакво напрежение в отбора. Всичко е нормално в съблекалнята. Със сигурност напускането на Акрапович се отразява, няма какво да се заблуждаваме. Отборът ни е на второ място, играе добре. Аз съм млад треньор, тепърва влизам в професията. Но аз вярвам на момчетата и ще се постараем да зарадваме нашите фенове", коментира Тунчев.