Вече бившият вратар на Славия Антонис Стергиакис даде първото си интервю като футболист на Блекбърн Роувърс. Гръцкият младежки национал подписа 3-годишен договор със славния английски клуб във вторник вечер.

Все още не е ясна сумата, която българският клуб ще получи за бившия си номер 1. Стергиакис е един от най-ценените млади таланти в Гърция, а и в цяла Европа.

„Истински се вълнувам, че съм тук. Сбъдната мечта е да дойда и да играя в Англия. Това бе моята цел още от дете, още от момента, когато започнах да гледам английски футбол и видях колко силни са различните лиги. Още откакто започнах да играя футбол, моята цел е да дойда в Англия”, приза гръцкият младежки национал.

„Когато гледам футбол по телевизията, то винаги гледам английски футбол, защото в тази страна той просто е невероятен.  В България чаках да направя следващата си стъпка, но не знаех къде ще бъде тя. Малко се изненадах, когато дойде офертата преди няколко дни. Всичко се случи много бързо”, допълни той.

„Дори не се замислих, когато ми казаха за Блекбърн Роувърс, просто казах „да”. Знам, че историята на клуба е много голяма. Това е един голям клуб с голяма история и съм готов за следващата стъпка. Ще работя здраво, за да бъда възможно най-добрия вратар. Искам да работя здраво и да играя добре за клуба. Никой не знае какво ще се случи в бъдеще, но това определено е добра възможност за мен”, каза още Антонис Стергиакис.