Шестима юноши от школата на Черно море тренират с представителния тим на "моряците" от началото на седмицата. Това са Даниел Стоянов, Павел Георгиев, Мартин Милушев, Златин Станков, Стефан Петков и Димитър Иванов. Последните двама са вратари и се готвят с помощник треньора Боян Пейков.
 
С тима не тренират шестимата национали - Васил Панайотов, който е с представителния тим на България, вратарят Иван Дюлгеров, бранителят Виктор Попов и нападателят Мартин Минчев, които са с младежкия национален отбор, и младите таланти повикани в юношеската формация на "лъвовете" U19 Иван Дичевски и Денислав Ангелов. 
 
Йонуц Нягу пък претърпя успешна операция на менискус и предни кръстни връзки в София. Румънецът ще е аут от терена поне до края на годината. С контузия е и младият Велислав Василев, който лекува травма в глезена. 
 
Добрата новина за треньорът Илиан Илиев е завръщането в тренировъчния процес на Родриго. Бразилецът пропусна последните два мача на "моряците" в първенството заради разтежение, но вече се готви на пълни обороти. Нападателят Исмаил Иса пък започна постепенни натоварвания. На днешното занимание на стадион "Младост" голмайсторът на "моряците" въртя обиколки.